Αρμενία: «Πόρτα» του υπηρεσιακού πρωθυπουργού στον ηγέτη της αντιπολίτευσης για συνομιλίες

Karapetyan-Pashinyan

«Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός κρίνει ότι είναι άνευ προοπτικής μια συμμετοχή του σε 'διαπραγματεύσεις', οι οποίες δεν θα επιτρέψουν να βρεθεί μια λύση», είπε ο Καραπετιάν

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Αρμενίας Κάρεν Καραπετιάν απέρριψε την πρόταση του ηγέτη της αντιπολίτευσης Νικόλ Πασινιάν να έχουν σήμερα το πρωί συνομιλίες για το πολιτικό μέλλον της Αρμενίας, δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο AFP.

Ο Καραπετιάν "κρίνει ότι οι διαπραγματεύσεις στις οποίες η μια πλευρά επιβάλλει την ατζέντα της στην άλλη (...) δεν μπορούν να θεωρηθούν διαπραγματεύσεις", διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Αράμ Αραρατιάν.

«Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός κρίνει ότι είναι άνευ προοπτικής μια συμμετοχή του σε 'διαπραγματεύσεις', οι οποίες δεν θα επιτρέψουν να βρεθεί μια λύση» στην κρίση που συγκλονίζει την πρώην σοβιετική δημοκρατία του Καυκάσου εδώ και δύο εβδομάδες, υπογράμμισε.

Ο Πασινιάν συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα με τον πρόεδρο της χώρας Αρμέν Σαρκισιάν για να συζητήσουν για μια λύση στην πολιτική κρίση που πλήττει τη χώρα.

Στις 23 Απριλίου, ο Σερζ Σαρκισιάν, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος της Αρμενίας για περίπου μια δεκαετία, παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία έπειτα από σχεδόν δύο εβδομάδες διαδηλώσεων που είχαν πυροδοτήσει οι κατηγορίες ότι χειραγώγησε το Σύνταγμα για να παραμείνει στην εξουσία. Στη συνέχεια ανέλαβε υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Καραπετιάν, που είναι στενός του σύμμαχος και μέλος του κόμματός του.

Χθες το βράδυ, ο αντιπολιτευόμενος ηγέτης Πασινιάν έδωσε τελεσίγραφο στην κυβερνώσα ελίτ λέγοντας ότι είναι ο μόνος πιθανός υποψήφιος για την πρωθυπουργία, σε δηλώσεις που έκανε ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία της Δημοκρατίας στο κέντρο του Γερεβάν.

"Αν δεν εκλεγώ πρωθυπουργός δεν θα υπάρξει πρωθυπουργός στην Αρμενία", σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

brxt0

Στη δημοσιότητα το ογκώδες κείμενο των 585 σελίδων - Τι προβλέπεται σχετικά με την πρόσβαση του Λονδίνου στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές μετά την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και τι θα γίνει με το ζήτημα των συνόρων μεταξύ Βόρειας Ιρλανδίας και Ιρλανδίας

prindia

Στις 29 Ιουλίου του 1981 ο 32χρονος τότε διάδοχος του θρόνου της Γηραιάς Αλβιόνας παντρευόταν την 20χρονη λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ, όμως εκείνος είχε ήδη μια άλλη γυναίκα στη ζωή του - Το χρυσό βραχιόλι που «πρόδωσε» την σχέση του με την Καμίλα

maynew0

Την στήριξη των υπουργών στο σχέδιο συμφωνίας για το Brexit ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε η πρωθυπουργός της Βρετανίας, μετά την πεντάωρη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου - Είπε ότι η απόφαση δεν ελήφθη «ελαφρά τη καρδία» και πώς είναι προς το συμφέρον «όλου του Ηνωμένου Βασιλείου» - Θα εξηγήσει αύριο στη Βουλή τις λεπτομέρειες

12