
Απίστευτο: 1 στις 3 δολοφονίες στον 21ο αιώνα έχει γίνει στη Λατινική Αμερική
Τα περισσότερα από τα συνολικά 2,5 εκατ. θύματα έχουν καταγραφεί σε Βενεζουέλα, Μεξικό, Βραζιλία, Κολομβία
Συγκεκριμένα στη Λατινική Αμερική έχουν καταγραφεί από το 2000 συνολικά 2,5 εκατομμύρια φόνοι. Το μεγαλύτερο τίμημα έχουν πληρώσει οι νέοι ηλικίας 15-29 ετών καθώς τα μισά από τα θύματα προήλθαν από αυτή την ηλικιακή ομάδα.
Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με το ινστιτούτο Igarapé, ότι ενώ ο συνολικός πληθυσμός των χωρών αυτών αποτελεί το 8% του παγκόσμιου πληθυσμου, ο αριθμός των δολοφονιών αντιπροσωπεύει το 33% του παγκόσμιου συνόλου.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα καταγράφεται σε τέσσερις χώρες, τη Βραζιλία, την Κολομβία, το Μεξικό και τη Βενεζουέλα, χώρες στις οποίες το επόμενο διάστημα θα διεξαχθούν εκλογές με βασικό διακύβευμα τα θέματα ασφαλείας.
Η εκτίμηση των συντακτών της έκθεσης είναι ότι ο αριθμός των δολοφονιών θα συνεχίσει να αυξάνεται μέχρι το 2030. «Παρόμοια νούμερα έχουμε δει μόνο σε περιοχές της νότιας και κεντρικής Αφρικής και σε εμπόλεμες ζώνες» προσθέτουν με νόημα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr