Διπλωματική ένταση στις σχέσεις Ιαπωνίας και Νότιας Κορέας για τη «μους μάνγκο» του Κιμ Γιονγκ Ουν!

Διπλωματική ένταση στις σχέσεις Ιαπωνίας και Νότιας Κορέας για τη «μους μάνγκο» του Κιμ Γιονγκ Ουν!

Σε επίσημη διαμαρτυρία προέβη η Ιαπωνία με αφορμή το επιδόρπιο που ετοιμάζει η Νότια Κορέα για να προσφέρει στον Κιμ Γιονγκ Ουν την Παρασκευή στο δείπνο

mousse
Ένα γλυκό που ετοιμάζει η Νότια Κορέα για να προσφέρει ως επιδόρπιο στον «ελέω θεού» ηγέτη της Βόρειας Κορέας, μετά το δείπνο που θα ακολουθήσει την διακορεατική σύνοδο κορυφής την Παρασκευή, έχει πυροδοτήσει ένταση μεταξύ της Σεούλ και του Τόκιο. Πρόκειται για ένα τροπικό γλυκό, μια μους μάνγκο, που φέρει το όνομα «Άνοιξη του λαού» και είναι διακοσμημένο με ένα χάρτη της κορεατικής χερσονήσου, που περιλαμβάνει διαφιλονικούμενα νησιά μεταξύ των δύο χωρών, τα οποία στη Νότιο Κορέα είναι γνωστά ως Ντόκντο ενώ οι Ιάπωνες τα αποκαλούν Τακεσίμα.

«Είναι εξαιρετικά λυπηρό», δήλωσε την Τετάρτη εκπρόσωπος του ιαπωνικού υπουργείου Εξωτερικών και συμπλήρωσε: «Ζητήσαμε να μην σερβιριστεί το επιδόρπιο». Ο ίδιος, επιβεβαίωσε πως η Ιαπωνία έχει προβεί σε επίσημη διαμαρτυρία προς τη Σεούλ.
mousse-12

Τα διαφιλονικούμενα νησιά βρίσκονται στη θάλασσα της Ιαπωνίας, την οποία η Σεούλ αποκαλεί «Ανατολική θάλασσα» και περίπου σε ίση απόσταση μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών. Το 1965 εγκαταστάθηκε στα νησιά για πρώτη φορά ο Νοτιοκορεάτης Τσόι Γιονγκ Ντουκ και έκτοτε και άλλοι πολίτες από τη Νότιο Κορέα μετακόμισαν εκεί. Σύμφωνα με τη Νότιο Κορέα το 2017 στα νησιά κατοικούσαν δύο πολίτες, δύο κυβερνητικοί αξιωματούχοι, έξι φαροφύλακες, και 40 άνδρες της ακτοφυλακής.

Κλείσιμο
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν και ο πρόεδρος της Νοτίου Κορέας, Μουν Τζάε Ιν, θα συναντηθούν την Παρασκευή στο συνοριακό χωριό Πανμουντζόμ, εκεί όπου το 1953 είχε υπογραφεί η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των δύο χωρών.

mousse
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης