Προσγείωση αλά Χόλιγουντ για Αirbus A320 μέσα σε ανεμοθύελλα στη Σαουδική Αραβία

pilot-saudi-ne
Σκηνές Χόλιγουντ θυμίζουν τα πλάνα μέσα από το κόκπιτ ενός Αirbus A320 που επιχείρησε προσγείωση μέσα σε ανεμοθύελλα στη Σαουδική Αραβία.

Όπως φαίνεται στα πλάνα το αεροπλάνο προσεγγίζει το διάδρομο προσγείωσης στο αεροδρόμιο Τζαζάν στα νότια της Σαουδικής Αραβίας ενώ αυτός είναι καλυμένος από ένα πέπλο άμμου.

Ο πιλότος παρόλα αυτά συνεχίζει κανονικά την προσέγγιση του αεροδρομίου.

Τα επόμενα πλάνα είναι ακόμα πιο συγκλονιστικά καθώς όταν το αεροπλάνο ακουμπάει τον διάδρομο προσγείωσης η ορατότητα είναι ελάχιστη.

Είναι ενδεικτικό ότι λόγω της αμμοθύελλας ο πιλότος δεν μπορεί να διακρίνει ούτε καν τον πύργο ελέγχου.

Τελικά η προσγείωση πραγματοποιήθηκε χωρίς προβλήματα.

Incredible footage shows sandstorm engulfing jet in Saudi Arabia

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Παύλος

Airbus 320 δεν είναι για κανέναν λόγο...επίσης οποίος είναι άνετος μπορεί να μπει σε μια πτήση στο (στο κόκπιτ) Κ να δει πως είναι να πετάς σε κακιες καιρικές συνθήκες...Κ μετά τα ξανά λέμε... @ instagram: pavlos_geo

Pit

Δεν θα συμφωνήσω. Η προσέγγιση και η ορατότητα ΄είναι σχετικά άνετη. Επίσης φαίνεται καθαρά η αρχή του διαδρόμου. Στο Heathrow με ομίχλη τα πράγματα είναι αρκετά χειρότερα.

ΣΕΛΕΜΙΟΣ

στο....Heathrow;; Πιλότος είσαι κύριε....Pit; ρε ουστ απο δω εξυπνάκιδες.....

AntiTroll

Ναι, στο Χίθροου με ομίχλη, έχει δίκιο. Αλλά εσύ μάλλον δεν ξέρεις πού είναι αυτό και αμφιβάλλω αν ξέρεις τι είναι και η ομίχλη, αλλιώς δεν θα απαντούσες έτσι.

Γιωργος

Σύμφωνω.αρκετα άνετη Αφού φαίνονται όλα τα βοηθητικά φώτα της προσγείωσης και ο διάδρομος καθαρά..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

2017-12-ISRAEL

Σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κοντά στο τείχος ασφαλείας και εκτόξευαν φλεγόμενα ελαστικά, πέτρες και εμπρηστικούς μηχανισμούς εναντίον των στρατιωτών