Ρωσία: Άρχισε η παραγωγή των S-400 που προορίζονται για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις

Ρωσία: Άρχισε η παραγωγή των S-400 που προορίζονται για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις

Την 3η Απριλίου, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσαν στην Άγκυρα ότι συμφώνησαν να επισπεύσουν τις παραδόσεις των συστημάτων. Οι παραδόσεις αναμένεται να αρχίσουν στα τέλη του 2019 ή στις αρχές του 2020

s-400
Η Ρωσία άρχισε τη διαδικασία παραγωγής των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400 τα οποία προορίζονται για την Τουρκία, δήλωσε ο Αλεξάντερ Μιχέεφ, γενικός διευθυντής της εταιρείας Rosoboronexport, την Τετάρτη.

«Αρχίσαμε την εκτέλεση της σύμβασης. Δεν μιλάμε για τις παραδόσεις των S-400», απλά «άρχισε η παραγωγή των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας», διευκρίνισε ο Μιχέεφ από την Αττάλεια, μετέδωσαν το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti και το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Τον Δεκέμβριο, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι συνήψε συμφωνία με τη Ρωσία για την αγορά δύο συστοιχιών του συστήματος S-400 μέχρι τα τέλη του 2019.

Την 3η Απριλίου, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσαν στην Άγκυρα ότι συμφώνησαν να επισπεύσουν τις παραδόσεις των συστημάτων. Οι παραδόσεις αναμένεται να αρχίσουν στα τέλη του 2019 ή στις αρχές του 2020.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης