Η Ρωσία μελετά τους αμερικανικούς πυραύλους που ανέκτησε στη Συρία για να βελτιώσει τα οπλικά της συστήματα

Η Ρωσία μελετά τους αμερικανικούς πυραύλους που ανέκτησε στη Συρία για να βελτιώσει τα οπλικά της συστήματα

Για προπαγάνδα κάνει λόγο το Πεντάγωνο - "Αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη από τη δολοφονία αθώων πολιτών από ένα δολοφονικό καθεστώς που έχει τη ρωσική στήριξη"

syria_airstrikes
Οι ειδικοί των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων όχι μόνο έχουν στα χέρια τους αμερικανικούς πυραύλους που δε εξερράγησαν στη Συρία, αλλά ήδη τους μελετούν προκειμένου να βελτιώσουν τα οπλικά στους συστήματα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ρώσος στρατηγός Σεργκέι Ρουντσκόι, επικεφαλής της διεύθυνσης επιχειρήσεων του ρωσικού επιτελείου.

Ομως, το αμερικανικό Πεντάγωνο διαψεύδει αυτούς τους ισχυρισμούς, τους οποίους χαρακτήρισε παράλογους.

«Κάποιοι από τους πυραύλους απέτυχαν να φτάσουν στους στόχους, προφανώς εξαιτίας τεχνικών ζητημάτων, κάτι που προκάλεσε τον κίνδυνο καταστροφής εγκαταστάσεων με πολίτες και απείλησε να σκοτώσει αμάχους», δήλωσε ο Ρουντσκόι.

«Δύο από αυτούς, ένας πύραυλος Τόμαχοκ και ένας πύραυλος υψηλής ακρίβειας που εκτοξεύθηκε από αέρος έχουν ήδη μεταφερθεί στη Μόσχα», πρόσθεσε. Ηδη οι ειδικοί τους μελετούν και τα αποτελέσματα θα χρησιμοποιηθούν για να βελτιωθούν τα ρωσικά οπλικά συστήματα, συμπλήρωσε.

Η Ουάσινγκτον απέρριψε αυτούς τους ισχυρισμούς της Μόσχας. Εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε στο CNBC ότι η Ρωσία προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή του κόσμου από τη συμμαχία της με τον Μπασάρ αλ Ασαντ.

«Είναι ένα ακόμη παράδειγμα της ρωσικής καμπάνιας παραπληροφόρησης για να αποσπαστεί η προσοχή από την ηθική ανάμειξή τους στις φρικαλεότητες του καθεστώτος Ασαντ και τη σφαγή αμάχων στη δυτική Συρία», σχολίασε ο Ερικ Πάχον, στο CNBC.

Κλείσιμο
Τόνισε ακόμη ότι δεν υπάρχει άλλη απόδειξη σχετικά με τους πυραύλους, πέρα από τις δηλώσεις σαν κι αυτή που γίνονται σε κρατικά ΜΜΕ της Ρωσίας. «Είναι πιθανότατα άλλο ένα παραπέτασμα καπνού προπαγάνδας για να ξεφύγει η προσοχή από το ουσιαστικό ζήτημα: τη δολοφονία αθώων πολιτών από ένα δολοφονικό καθεστώς που έχει τη ρωσική στήριξη», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Στις δηλώσεις του ο Ρουντσκόι πάντως επέμεινε ότι οι περισσότεροι πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν στην επιχείρηση των αμερικανικών, γαλλικών και βρετανικών δυνάμεων δεν βρήκαν τον στόχο τους. Υποστήριξε ότι αναχαιτίστηκαν 83 συνολικά και μόνο 22 έπληξαν τις εγκαταστάσεις που μπήκαν στο στόχαστρο. Τέλος, επανέλαβε ότι η Ρωσία θα στείλει S-300 στη Συρία στο άμεσο μέλλον, για να ενισχύσει την πυραυλική άμυνα της χώρας.

Η αμερικανική πλευρά από μεριά της δήλωσε πως είναι αδύνατον να καταρρίφθηκαν τόσοι πύραυλοι, διότι τα αντίμετρα της Συριακής αεράμυνας ήταν μόλις 40, και κάθε ένα από αυτά μπορεί να ρίξει μόνο έναν πύραυλο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης