Η Chevron φυγαδεύει τα στελέχη της από τη Βενεζουέλα μετά από κατηγορίες προδοσίας

ch

Ο αμερικανικός πετρελαϊκός κολοσσός καλεί τους εργαζόμενούς της να εγκαταλείψουν τη χώρα, έπειτα από συλλήψεις των εθνικών μυστικών υπηρεσιών

Αντιμέτωποι με κατηγορίες προδοσίας βρίσκονται οι υπάλληλοι του αμερικανικού πετρελαϊκού κολοσσού, Chevron, επείδη αρνήθηκαν να υπογράψουν συμβόλαιο για προμήθεις που είχαν συντάξει στελέχη της κρατικής πετρελαϊκής της Βενεζουέλας, PDVSA.

Έπειτα από συλλήψεις δύο στελεχών της, η Chevron καλεί τους εργαζομένους της να αποφεύγουν τις εγκαταστάσεις της κοινοπραξίας της με την PDVSA.

Oι συλλήψεις, οι οποίες έγιναν από υπαλλήλους των εθνικών μυστικών υπηρεσιών, ήταν οι πρώτες από τότε που η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ξεκίνησε το προηγούμενο φθινόπωρο ένα πογκρόμ που έχει οδηγήσει σε προσαγωγές πάνω από 80 στελεχών της PDVSA και συνεργατών της.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το προσωπικό της Chevron που έφυγε από την χώρα της Λατινικής Αμερικής ανέρχεται σε περίπου 30 άτομα, αν και δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο πόσα άτομα έχει ήδη βγάλει από τη χώρα η εταιρεία.

Σε ερώτηση για τις αποχωρήσεις, η Chevron αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο. Την περασμένη εβδομάδα είχε ανακοινώσει πως εργάζεται για την απελευθέρωση των συλληφθέντων.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

makedonia1112222

Τα γερμανικά ΜΜΕ αναφέρονται σήμερα εκτενώς με ρεπορτάζ και ανταποκρίσεις στο συλλαλητήριο για τη Συμφωνία των Πρεσπών στην Πλατεία Συντάγματος και τα επεισόδια που σημειώθηκαν