Οι Ρώσοι εγκρίνουν τον Πούτιν και αποδοκιμάζουν Μεντβέντεφ

medvedev_putin

Κι ενώ το έργο του Πούτιν εγκρίνεται με ποσοστό άνω του 80%, ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζει μάλλον πρόβλημα – Αρνητική είναι η θέση των Ρώσων και για το έργο της Ντούμα

Ποσοστά που παραπέμπουν σε... Στάλιν φαίνεται ότι συγκεντρώνει ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Σύμφωνα με αποτελέσματα δημοσκόπησης, πάνω από το 80% των Ρώσων αποτιμούν θετικά το έργο του. Αντίθετα, αρνητική είναι η κρίση των πολιτών για τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ και την κυβέρνησή του, όπως και για την Ντούμα.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από το γνωστό κέντρο δημοσκοπήσεων Levada-Centr, το οποίο στην Ρωσία έχει καταχωρηθεί ως «πράκτορας ξένης χώρας». Αν και το κέντρο αρνήθηκε να παρουσιάσει τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών, αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης.

Στο ερώτημα «Εγκρίνετε γενικά ή δεν εγκρίνετε το έργο του Βλαντίμιρ Πούτιν ως προέδρου της Ρωσίας;» το 82% απάντησε θετικά, το 17% δήλωσε ότι δεν εγκρίνει το έργο του και μόνο το 1% δεν έδωσε καμία απάντηση.

Αντίθετα, στο ερώτημα «Εγκρίνετε το έργο του Ντμίτρι Μενβέντεφ ως πρωθυπουργού της Ρωσίας;» το 42% απάντησε θετικά, αλλά το 57% απάντησε αρνητικά, δείχνοντας ότι δεν είναι ευχαριστημένο από το έργο του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης το 50% και πλέον των ρώσων πολιτών δεν εγκρίνει γενικά το έργο της ρωσικής κυβέρνησης, εν αντιθέσει με το 47% που το θεωρεί θετικό. Παρόμοια είναι και η εικόνα σε ότι αφορά την Κρατική Δούμα, καθώς το 57% θεωρεί το έργο της ρωσικής βουλής ως μη ικανοποιητικό, εν αντιθέσει με το 41% που το θεωρεί θετικό.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 20-24 Απριλίου, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1600 ατόμων ηλικίας 18 ετών και άνω σε 136 κατοικημένες περιοχές και σε 52 περιφέρειες της Ρωσίας.


Με πηγές από το Intefax.ru

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης