Γαλλία: Με την επέμβαση της αστυνομίας έληξαν οι καταλήψεις σε πανεπιστημιακές σχολές

GALLIA

Δύο κτίρια τελούσαν υπό κατάληψη εδώ και πολλές εβδομάδες από φοιτητές που αντιτίθεται στον νόμο που αλλάζει τον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια

Οι δυνάμεις της τάξης εκκένωσαν σήμερα το πρωί την πανεπιστημιούπολη και τη Σχολή Φιλολογίας και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Νανσί, καθώς και κτίρια της πανεπιστημιούπολης του Σολσί στο Μπετς, που είχαν καταληφθεί από φοιτητές, ανακοίνωσε το πανεπιστήμιο της Λορένης.

«Από τις 06:00 πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα επιχείρηση εκκκένωσης της πανεπιστημιούπολης της Σχολής Φιλολογίας και της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Νανσί και κτιρίων της Σχολής Καλών Τεχνών Φιλολογίας και Ξένων Γλωσσών και Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών στο πανεπιστήμιο Σολσί στο Μετς», δήλωσε ο Νταβίντ Ντινέ, διευθυντής επικοινωνίας του πανεπιστημίου της Λορένης.

Τα κτίρια αυτά τελούσαν υπό κατάληψη εδώ και πολλές εβδομάδες από φοιτητές που αντιτίθεται στον νόμο που αλλάζει τον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια, εμποδίζοντας την πραγματοποίηση των μαθημάτων και οδηγώντας στη διεξαγωγή των εξετάσεων σε άλλα κτίρια.

Στο Νανσί η επιχείρηση εκκένωσης «πραγματοποιήθηκε από 50 μέλη της διαμερισματικής διεύθυνσης της δημόσιας ασφάλειας και αφορούσε 19 πρόσωπα. Ολοκληρώθηκε στις 07:00 και εκτυλίχθηκε συνολικά ήρεμα», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διαμερισματική υπηρεσία της υπηρεσίας Τύπου της διυπουργικής επιτροπής.

Ένα πρόσωπο συνελήφθη για στάση και ένα άλλο οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Στο Μετς, «πέντε πρόσωπα απομακρύνθηκαν ήρεμα ως επί το πλείστον χωρίς να προβάλουν αντίσταση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Νταβίντ Ντινέ.

Εξάλλου, το πανεπιστήμιο αποφάσισε το διοικητικό κλείσιμο της πανεπιστημιούπολης των Σχολών Φιλολογίας και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Νανσί, απαγορεύοντας την είσοδο σε μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

αρχειο_ληψης

Σε ερώτηση κατά πόσον στηρίζει τη συγκρότηση ενός ευρωπαϊκού στρατού, ο Μάτις απάντησε στους δημοσιογράφους: «Θεωρούμε το ΝΑΤΟ ως τον ακρογωνιαίο λίθο για την προστασία της Ευρώπης μέσα στην σφαίρα ασφαλείας και στηρίζουμε απόλυτα τα κράτη να κάνουν περισσότερα για να φέρουν το φορτίο»

European_Parliament

Σε μια μη νομοθετική έκθεση που εγκρίθηκε σήμερα κατά πλειοψηφία στην τρέχουσα Σύνοδο της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, οι ευρωβουλευτές καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συντάξει οδηγία σχετικά με τα ελάχιστα πρότυπα για τις μειονότητες στην ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων μέτρων για την πρόληψη των διακρίσεων κατά των μειονοτήτων

kas1

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν αργά σήμερα τις επιθέσεις με ρουκέτες και πυραύλους από την Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ  - Ο Εμανουέλ Μακρόν  «καταδίκασε έντονα την εκτόξευση ρουκετών από την Χαμάς» προς το Ισραήλ