Η μισογυνική ανάρτηση του δράστη στο Τορόντο λίγο πριν τις μαζικές δολοφονίες

Η μισογυνική ανάρτηση του δράστη στο Τορόντο λίγο πριν τις μαζικές δολοφονίες

Εικάζεται πως ο 25χρονος ήθελε να εκδικηθεί τις γυναίκες διότι "αυτές ευθύνονταν που ήταν ακόμη παρθένος"

μσ
Μια αναπάντεχη εξέλιξη λαμβάνει η υπόθεση του 25χρονου Άλε Μινάσιαν, του Καναδού που την περασμένη Δευτέρα επιτέθηκε με ένα νοικιασμένο βαν σε περαστικούς στο Τορόντο, σκοτώνοντας 10 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 14.

Πλέον οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο 25χρονος να διέπραξε το έγκλημα, προκειμένου να "εκδικηθεί τις γυναίκες", γεγονός που εξηγεί το κίνητρό του.

Όπως μεταδίδει το BBC News, ο δράστης, ο οποίος πλέον έχει συλληφθεί και κατηγορείται για ανθρωποκτονίες, είχε αναρτήσει "μισογυνικό" post στο Facebook, λίγο πριν την επίθεση, στο οποίο εκθείαζε δολοφόνο που είχε σκοτώσει το 2014 δώδεκα φοιτητές σε πανεπίστημιο στην Καλιφόρνια.

Ειδικότερα, στην ανάρτηση του ο δράστης έκανε λόγο για «εξέγερση εναντίον της αναγκαστικής αγαμίας» (incel rebellion). Στην πραγματικότητα, το «incel» αποτελεί συντόμευση για το «involuntary celibacy», μία φράση που χρησιμοποιείται συχνά σε μισογυνικά διαδικτυακά φόρουμ, των οποίων οι ακόλουθοι συνηθίζου να κατηγορούν τις γυναίκες για την ελάχιστη ή μηδενική σεξουαλική ζωή τους.

«Η εξέγερση εναντίον της αναγκαστικής αγαμίας έχει ξεκινήσει! Θα ανατρέψουμε όλους τους Chad και όλες τις Stacey. Χαίρε Elliot Rodger »

tr


Ποια η σημασία όμως των ονομάτων αυτών;

Κλείσιμο
Ο Έλιοτ Ρότζερ, είδωλο του Μινάσιαν, ήταν γιος του Peter Rodger, σκηνοθέτη στο Hunger Games, και το 2014 σκότωσε έξι φοιτητές και έξι φοιτήτριες στην Καλιφόρνια. Στόχος του ήταν να εκδικηθεί τις γυναίκες, οι οποίες, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν υπεύθυνες που ο Rodger ήταν ακόμα παρθένος. Ο Rodger συνήθιζε να αποκαλεί τους άνδρες που είχαν επιτυχίες με τις γυναίκες ως «Chads» και τις γυναίκες που τον απέρριπταν ως «Staceys», κωδικά ονόματα τα οποία χρησιμοποιούνται στα διάφορα σχετικά φόρουμ.
μσ2
Οι αρχές, επομένως, θεωρούν ότι ο θαυμασμός του Μινάσιαν για τον Rodger και η χρήση του συγκεκριμένου λεξιλογίου αποτελούν χρήσιμες πληροφορίες για να καταλάβουν ποια ήταν τα κίνητρα της επίθεσης. Άλλωστε, η υπόθεση ότι το κίνητρο του 25χρονου Καναδού ήταν να εκδικηθεί τις γυναίκες, ενισχύεται και από το ότι τα περισσότερα θύματα ήταν γυναίκες, από 20 εώς 80 χρονών.

Σε κάθε περίπτωση, οι αρχές δεν έχουν καταλήξει ακόμα κάπου, αφού και ο αξιωματικός της αστυνομίας, Γκρέιαμ Γκίμπσον, θεωρεί απλά «μέρος της έρευνας» την υπόθεση περί εκδίκησης των γυναικών. Το μόνο σίγουρο μέχρι στιγμής είναι ότι η επίθεση δεν συνδέεται με την τρομοκρατία, παρ’ όλο που η μέθοδος που ακολούθησε προσομοιάζει σε αυτές των τζιχαντιστών του ISIS.

Η Άννα-Μαρία ντε Αμίκο, ένα από τα θύματα του Μινάσιαν, ήταν μια κοπέλα γεμάτη ζωή, σύμφωνα με συμφοιτητές της
μσ1
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης