Σουηδία προς μετανάστες: Μάθετε Σουηδικά, αλλιώς χάνετε την κοινωνική πρόνοια

swe

Την υποχρεωτική εκμάθηση της σουηδικής γλώσσας προτείνει η κυβέρνηση για τους κατέχοντες άσυλο

Η Σουηδία αποτελεί μία από τις καλύτερες χώρες όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, και ταυτόχρονα είναι ιδιαίτερα φιλική προς τους μετανάστες.

Ωστόσο η κυβέρνησή της τώρα σκληραίνει τη στάση της, προτείνοντας νόμο (τον οποίο θα εφαρμόσει εφόσον επανεκλεγεί) και ο οποίος θα απαιτεί από τους μετανάστες οι οποίοι κατέχουν άσυλο στη ζώρα να μαθαίνουν υποχρεωτικά τη σουηδική γλώσσα, διαφορετικά θα χάνουν όλα τα οφέλη της κοινωνικής πρόνοιας.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Μάρτιο, η κυβέρνηση πρότεινε επίσης να μην χορηγείται άδεια λειτουργίας για σχολεία που «δεν πρεσβεύουν τις αξίες της Σουηδίας, όπως η ισότητα των φύλων», σκληραίνοντας έτσι την μέχρι πρότινος χαλαρή στάση τους απέναντι -κυρίως- στους μουσουλμάνους.

Ειδικότερα, η πρόταση, έρχεται ενόψει εκλογών εντός του 2018, αφορά τις οργανώσεις που «τρέχουν» τα λεγόμενα «ελεύθερα σχολεία» -χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση- στη Σουηδία, η πλειοψηφία των οποίων είναι μουσουλμανικές.

Όπως αναφέρει το Κόμμα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Aftonbladet», οι εν λόγω οργανώσεις ή εταιρείες δεν θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να διοικήσουν ή να ιδρύσουν κάποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα στη χώρα, αν δεν αποδεχτούν την πλήρη ισότητα όλων των ανθρώπων, την οποία πρεσβεύουν οι αξίες της Σουηδίας.

«Κανένας δεν πρέπει να αναγκάζει τους μαθητές να πιστέψουν σε οποιαδήποτε θρησκεία.
Το σύνολο της εκπαίδευσης πρέπει να είναι ανεξάρτητο από τη θρησκεία», σημειώνεται από τον υπουργό κ.
Gustav Fridolin.

Η υπουργός Εκπαίδευσης, κα Anna Ekström, επιβεβαίωσε την είδηση στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Επί του παρόντος υπάρχουν πάνω από 70 τέτοιου τύπου σχολεία στη Σουηδία, χριστιανικά, μουσουλμανικά και εβραϊκά.

Ωστόσο, μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στα μουσουλμανικά, καθώς ουκ ολίγες φορές έχει καταγγελθεί ο τρόπος με τον διδάσκονται τα παιδιά, ενώ από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έχουν καταγραφεί και περιστατικά παιδιών που δέχθηκαν οδηγίες να αποφύγουν παιδιά άλλων θρησκειών κλπ.

Επίσης, έχουν καταγραφεί διάφορα μεμονωμένα περιστατικά βίας σε περιοχές όπου διαμένουν μετανάστες. Βέβαια, το πρόβλημα δεν είναι διαδεδομένο.

Η Σουηδία, γενικότερα, αποτελεί από τις ιδανικότερες κοινωνίες παγκοσμίως, καθώς έχει προωθήσει -με επιτυχία- επί χρόνια την πλήρη ανεξαρτητοποίηση της θρησκείας από το εκπαιδευτικό σύστημα, όπως και την πλήρη ισότητα όλων των πολιτών, είτε με βάση το φύλο, είτε με βάση την κατάσταση της υγείας, της εθνικότητας ή την επιλογή της θρησκείας.

ΣΧΟΛΙΑ (8)

Ε Λ Λ Η Ν Α Σ - ΣΟΥΗΔΙΑ

Η Σουηδία δεν αποτελεί μία από τις καλύτερες χώρες όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι από τις χώρες που καταπιέζει τους ξένους, από τις χώρες που έχει περιοχές γκέτο μόνο για μετανάστες , μακριά από τις περιοχές που κατοικούν οι Σοιυηδοί. Το επίδομα απορίας της πρόνοιας είναι 300 ευρώ το μήνα, δηλαδή ενα επίδομα ίσο με αυτό που παίρνουν οι Αλβανοι και σία που δηλώνουν άποροι στην Ελλάδα. Η Σουηδία όμως έχει τριπλάσια ακρίβεια απ ότι η χώρα μας στα πάντα. Γιαυτό τα τελευταία χρόνια έχουμε δει πολλές εξεγέρσεις με κάψιμο αυτοκινήτων, σχολείων και πολλά άλλα από ξένους που διαμαρτύρονται για την άσχημη συμπεριφορά των Σουηδών απέναντί τους. ΟΙ ΣΟΥΗΔΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ

ε, τώρα εντάξει,

το λύσανε το πρόβλημα. Μιλάμε για μεγάλα τζιμάνια οι Σουηδοί. Το μόνο που με ανησυχεί είναι μήπως μπουν και στους δικούς μας τίποτα ιδέες και "λύσουν" και αυτοί τα δικά μας θέματα κατά παρόμοιο τρόπο. Εγκό νο πέιπερ ντεν έκι χαρτιά, εγκό ντέκαίφτα χρόνος πρόσφυγκα, εγκό μάτο ελλήνικος πάρι όλα τζάμπα και σπιτι και φαγκιτό κε τέσσερα εκατό εβρό κάτε μήνας κε πσιφίσι το τσιπρας κιβερνισι όπος εμένα είπε καλό κύριος απο μκο κε εγκό να μένι ελλάντα για πάντα. Ωχχχ καήκαμε, μας κάψατε σουηδοί τζιμάνια...

Pangi

Έτσι κι αλλιώς τελειωμένη χώρα είστε η κατάσταση είναι Μη αναστρέψιμη

Θαλής

Καιρός ήτανε

απολωλος

Πω πω σκληροι......οι Σουηδοι

Είδες το Σουηδικό Μοντέλο;

Τιποτα Χρησαυγήτες θα είναι!

Καλά

σε 10 χρόνια τα ξαναλέμε...

George six

Φασίστες Σουηδοί έρχεται η ώρα σας. Να δω με μπουργκα Σουηδέζα και ας πεθάνω

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης