Απειλές Τραμπ σε Ιράν: Θα έχει μεγάλο πρόβλημα αν επαναρχίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα

Απειλές Τραμπ σε Ιράν: Θα έχει μεγάλο πρόβλημα αν επαναρχίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στο «καυτό» θέμα των πυρηνικών της Τεχεράνης στο περιθώριο της συνάντησης με το Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν - Απειλές και από τον πρόεδρο του Ιράν - Έτοιμος για νέο σχέδιο συμφωνίας και ο Μακρόν

Donald-Trump
Νέες απειλές κατά του Ιράν εκτόξευσε την Τρίτη ο Ντόναλντ Τραμπ, στο περιθώριο της συνάντησης που είχε με το Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, σε ερώτηση για το θέμα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, δήλωσε ότι «αν επαναρχίσει το πρόγραμμά της η Τεχεράνη, θα έχει μεγάλο πρόβλημα, μεγαλύτερο απ' ότι είχε ποτέ».

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει κατ' επανάληψη την αντίθεσή του στους όρους της συμφωνίας που είχε υπογράψει ο προκάτοχός του, Μπαράκ Ομπάμα, αξιώνοντας τροποποιήσεις για τη διασφάλιση των αμερικανικών συμφερόντων, φτάνοντας στο σημείο να έχει απειλήσει με οριστική αποχώρηση των ΗΠΑ.

Ο Εμανουέλ Μακρόν από την πλευρά του δήλωσε ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να συζητήσει με τις ΗΠΑ ένα νέο σχέδιο για την πυρηνική συμφωνία του Ιράν. Η αρχική θέση του Γάλλου προέδρου ήταν να χρησιμοποιήσει την επίσκεψη στην Ουάσιγκτον, προκειμένου να πείσει τον Ντόναλντ Τραμπ, να παραμείνει στην υπάρχουσα συμφωνία. Ο Μακρόν αναφέρθηκε στο βαλλιστικό πρόγραμμα του Ιράν, το οποίο χαρακτήρισε «απειλή». Ο ίδιος το Φεβρουάριο είχε αναγνωρίσει το δικαίωμα της Τεχεράνης να διαθέτει βαλλιστικό πρόγραμμα, πάντα στο πλαίσιο των διεθνών κανόνων και οδηγιών. Η μετατόπιση στις θέσεις του Εμανουέλ Μακρόν ενδεχομένως να σημάνει την αλλαγή πολιτικής του Παρισιού στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί προειδοποίησε σήμερα τον ομόλογό του των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι θα έχει να αντιμετωπίσει "σοβαρές συνέπειες", αν δεν παραμείνει προσηλωμένος στην πυρηνική συμφωνία που υπέγραψαν οι παγκόσμιες δυνάμεις με το Ιράν το 2015.

«Λέω σε αυτούς στον Λευκό Οίκο ότι αν δεν τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, η ιρανική κυβέρνηση θα αντιδράσει σθεναρά», δήλωσε ο Ροχανί σε ομιλία του που μεταδόθηκε απευθείας από την κρατική τηλεόραση του Ιράν.

«Αν κάποιος προδώσει την συμφωνία, θα πρέπει να ξέρει ότι θα αντιμετωπίσει σοβαρές συνέπειες», πρόσθεσε ο Ιρανός πρόεδρος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης