Πώς το τρίτο μωρό της Κέιτ, πέμπτο στη σειρά διαδοχής, μπορεί να διαδεχθεί την Ελισάβετ

Πώς το τρίτο μωρό της Κέιτ, πέμπτο στη σειρά διαδοχής, μπορεί να διαδεχθεί την Ελισάβετ

Έχει ξανασυμβεί τον 18ο αιώνα - Η γέννησή του, ωστόσο, δεν επηρεάζει την πορεία της Σάρλοτ

foto-boy-kate
Η είδηση της γέννησης του τρίτου παιδιού της Κέιτ Μίντλετον και του πρίγκιπα Ουίλιαμ τη Δευτέρα το πρωί στις 11:01 (τοπική ώρα) στην πτέρυγα Λίντο του νοσοκομείου St Mary's σκόρπισε χαρά στους φανατικούς θαυμαστές της βασιλικής οικογένειας, που από κάθε μέρος της Βρετανίας είχαν κατασκηνώσει, μερικοί ακόμα και 15 μέρες νωρίτερα, για να δουν την Κέιτ και το μωρό της να βγαίνουν από το νοσοκομείο.

Το έκτο δισέγγονο της βασίλισσας Ελισάβετ ήρθε στον κόσμο ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, που θεωρείται από τον Μεσαίωνα ο προστάτης του Ηνωμένου Βασιλείου και της βασιλικής οικογένειας της Γηραιάς Αλβιόνας. Ο τίτλος του νέου βασιλικού μωρού θα είναι «πρίγκιπας του Κέιμπριτζ».

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, ο τοκετός εξελίχθηκε ομαλά και δίπλα στην Κέιτ ήταν συνεχώς ο πρίγκιπας Ουίλιαμ. Το αγόρι που ήρθε στον κόσμο θα καταλάβει την πέμπτη σειρά στην διαδοχή του θρόνου, εκτοπίζοντας τον πρίγκιπα Χάρι στην έκτη σειρά αλλά η γέννησή του δεν επηρεάζει την αδελφή του, πριγκίπισσα Σάρλοτ, μετά από απόφαση της βασίλισσας το 2013, σύμφωνα με την οποία το φύλο δεν θα επηρεάζει τη σειρά διαδοχής παρά μόνο το έτος γέννησης. Έτσι, μετά την γέννηση του μικρότερου αδελφού της, η πριγκίπισσα Σάρλοτ θα μείνει στην ιστορία ως η πρώτη πριγκίπισσα της Γηραιάς Αλβιόνας που δεν θα μετακινηθεί από την τέταρτη θέση της στη σειρά διαδοχής επειδή η μητέρα της έφερε στον κόσμο αγόρι.

Υπάρχει όμως περίπτωση μία μέρα το νέο βασιλικό μωρό να καθίσει στον θρόνο; Σύμφωνα με την ιστορία της βρετανικής μοναρχίας η απάντηση είναι καταφατική. Ο βασιλιάς Γουλιέλμος Δ΄, που γεννήθηκε το 1765, θείος της βασίλισσας Βικτόριας, ήταν ο τρίτος γιος του βασιλιά Γεωργίου Γ' και της βασίλισσας Σάρλοτ και δεν υπήρχε περίπτωση να ανεβεί ποτέ στο θρόνο.

Όμως, ο μεγαλύτερος αδελφός του και διάδοχος του θρόνου, Γεώργιος Δ', που δεν είχε παιδιά, πέθανε ενώ νωρίτερα είχε φύγει από την ζωή και ο δεύτερος γιος του Γεωργίου του Γ'. Έτσι, το 1830 ο Γουλιέλμος Δ' ανέβηκε στο θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου σε ηλικία 64 ετών και επτά χρόνια αργότερα τον διαδέχθηκε η ανιψιά του, η μετέπειτα βασίλισσα Βικτόρια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης