Πούτιν σε Ρώσους φοιτητές: «Εγκαταλείψτε τη Βρετανία κι ελάτε στη... Σιβηρία»

Πούτιν σε Ρώσους φοιτητές: «Εγκαταλείψτε τη Βρετανία κι ελάτε στη... Σιβηρία»

Τους εξασφαλίζει σπουδές και δουλειά στη...Σιβηρία – Υπόσχεται παχυλό μισθό στα μεγάλα επιστημονικά μυαλά – Οι χρήστες των social media χλευάζουν την πρωτοβουλία

putin_4
Η κυβέρνηση του Πούτιν καλεί τους Ρώσους φοιτητές να επιστρέψουν το ταχύτερο από τη Βρετανία καθώς τους έχει εξασφαλίσει σπουδές και δουλειά στη...Σιβηρία.

Πολλά μεγάλα επιστημονικά«μυαλά» από τον οικονομικό και τεχνολογικό κλάδο έχουν εγκαταλείψει την πατρίδα τους για να κάνουν σπουδές σε πανεπιστήμια στη χώρα της Τερέζα Μέι.

Μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ στη Βρετανία,οι ρωσικές αρχές προειδοποιούν τους φοιτητές για την ασφάλεια τους.


Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η εκστρατεία της Μόσχας έχει στόχο να πείσει τα επιστημονικά μυαλά της Ρωσίας να αφήσουν τις σπουδές τους σε μεγάλα βρετανικά πανεπιστήμια και εταιρείες και να επιστρέψουν στην πατρίδα... Αλλά όχι όπου κι όπου...

Η κυβέρνηση της Ρωσίας ισχυρίζεται ότι υπάρχουν εξαιρετικές ευκαιρίες στη Σιβηρία,ωστόσο, η πρωτοβουλία της έχει χλευαστεί από τους χρήστες των social media.

Για την Όλγα Εύκο, εκπρόσωπο της «Rossotrudnichestvo»,της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών, των Συμπατριωτών που ζουν στο εξωτερικό, «οι φοιτητές μας τώρα αντιμετωπίζουν μια «αξιοσημείωτη ρωσοφοβική στάση μετά την απόπειρα δολοφονίας του Σεργκέι Σκρίπαλ.

Κλείσιμο
Η ρωσική κυβέρνηση καλεί τους «παθιασμένους αποφοίτους» να επιστρέψουν και να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της Σιβηρίας. Υψηλοί μισθοί θα προσφερθούν στα καλύτερα επιστημονικά «μυαλά»».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιδιώκει να ενισχύσει ριζικά την οικονομία της ανατολικής Σιβηρίας για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις των δυτικών κυρώσεων με την επέκταση της παραγωγής φυσικού αερίου και πετρελαίου,της εξόρυξης χρυσού και διαμαντιών, καθώς και της πυρηνικής ενέργειας και της ψηφιακής οικονομίας.

Στους Ρώσους χρήστες των social media δεν άρεσε καθόλου αυτή η πρωτοβουλία. Η Γιανά Πριγκόσινα γράφει στο Twitter: «Δεν μπορώ να σταματήσω να γελάω...»

Από την πλευρά της,η Μαρία Γ. εκφράζει με σαρκασμό την απορία της: «Γιατί να μην αλλάξω το διδακτορικό μου στο Κέιμπριτζ για μία δουλειά στο Μαγκαντάν της Σιβηρίας;

«Κι αν αυτοί οι τύποι που επιστρέψουν στη πατρίδα γίνουν πράκτορες της MI6? Θεέ μου,τι σκάνδαλο!», σχολιάζει άλλος χρήστης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης