Το «Άφοβο Κορίτσι» θα εγκατασταθεί μόνιμα απέναντι από την Γουόλ Στριτ

Το «Άφοβο Κορίτσι» θα εγκατασταθεί μόνιμα απέναντι από την Γουόλ Στριτ

Το ορειχάλκινο άγαλμα της Κρίστεν Βίσμπαλ θα κοιτά για πάντα το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

fearless
Μόνιμη θέση στην Financial District του Μανχάταν θα βρει, στα τέλη του χρόνου, το «Άφοβο Κορίτσι». Το ορειχάλκινο άγαλμα της Κρίστεν Βίσμπαλ θα κοιτά για πάντα το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Παραγγέλθηκε από την εταιρεία χρηματοοικονομικών State Streetb Global Advisors (SSGA) στο πλαίσιο εκστρατείας για την αύξηση του αριθμού των γυναικών που συμμετέχουν στα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών, και αποκαλύφθηκε ανήμερα την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας το 2016.

Προοριζόταν να είναι μια μη μόνιμη εγκατάσταση και, για ένα διάστημα, το μικρό ανυποχώρητο κορίτσι με τα χέρια στη μέση στεκόταν απέναντι στο εδώ και χρόνια σύμβολο της Γουόλ Στριτ, τον «Επιτιθέμενο Ταύρο», το διάσημο άγαλμα του Αρτούρο ντι Μόντικα. Ωστόσο αποφασίστηκε να μεταφερθεί από αυτό το σημείο, μετά από τις έντονες αντιδράσεις του ίδιου του Μόντικα που πίστευε ότι η αντιπαράθεση «αλλοίωνε» το δικό του δημιούργημα.

Επιπλέον, όποιος επιθυμεί θα μπορεί πλέον να αποκτήσει αντίγραφο του «Άφοβου Κοριτσιού». Η Βίσμπαλ έχει κατασκευάσει 1.000 αντίγραφα, ύψους 61 εκατοστών, απολύτως πιστά στο πρωτότυπο, τα οποία διαθέτει αντί 6.500 δολαρίων το ένα.

«Ελπίζω το περιορισμένων αντιτύπων ορειχάλκινο γλυπτό να είναι σύμβολο ενδυνάμωσης και ενθάρρυνσης, αλλά και υπενθύμιση ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο φύλων και διαφορετικών κουλτουρών είναι το πεφωτισμένο μονοπάτι προς πιο έξυπνες και πιο σίγουρες αποφάσεις» επισημαίνει, στον ιστότοπο του «Άφοβου Κοριτσιού», η δημιουργός. Προσθέτει, επίσης, ότι το 20% των εσόδων από τις πωλήσεις θα δοθεί δωρεά σε μη κυβερνητικές οργανώσεις που ενδυναμώνουν νεαρές γυναίκες και υποστηρίζουν την ισότητα των δύο φύλων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης