ΕΕ: Θετικό βήμα η κίνηση της Βόρειας Κορέας να «παγώσει» τις πυρηνικές δοκιμές

ΕΕ: Θετικό βήμα η κίνηση της Βόρειας Κορέας να «παγώσει» τις πυρηνικές δοκιμές

Η κίνηση της Βόρειας Κορέας είναι «ένα θετικό, πολυπόθητο βήμα στο μονοπάτι που τώρα πρέπει να οδηγήσει στην πλήρη, επαληθεύσιμη και μη αναστρέψιμη αποπυρηνικοποίηση της χώρας», δηλώνει η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ

kim_099
Η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φεντερίκα Μογκερίνι δήλωσε σήμερα ότι η ανακοίνωση της Βόρειας Κορέας να σταματήσει τις πυρηνικές δοκιμές είναι ένα θετικό βήμα και ζήτησε τη «μη αναστρέψιμη αποπυρηνικοποίηση» της χώρας.

Η κίνηση της Βόρειας Κορέας είναι «ένα θετικό, πολυπόθητο βήμα στο μονοπάτι που τώρα πρέπει να οδηγήσει στην πλήρη, επαληθεύσιμη και μη αναστρέψιμη αποπυρηνικοποίηση της χώρας», ανέφερε η Μογκερίνι.

Η ανακοίνωση της Βόρειας Κορέας έγινε πριν τις προγραμματισμένες συναντήσεις κορυφής του ηγέτη της Κιμ Γιονγκ Ουν με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν την επόμενη εβδομάδα και τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στα τέλη Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου.

Η Μογκερίνι δήλωσε ότι οι δύο επικείμενες σύνοδοι κορυφής αποτελούν ευκαιρία «για την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης και να φέρουν πρόσθετα, συγκεκριμένα και θετικά αποτελέσματα», ενώ προσέφερε τη στήριξη της ΕΕ στις συνομιλίες «με κάθε δυνατό τρόπο». Σύμφωνα με την ίδια, η θέση της ΕΕ για τη Βόρεια Κορέα παραμένει σε αυτή τη φάση αμετάβλητη, συνδυάζοντας κυρώσεις με ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης