Spiegel: Δεκάδες νεοναζί στην αστυνομία και τον στρατό της Γερμανίας

Spiegel: Δεκάδες νεοναζί στην αστυνομία και τον στρατό της Γερμανίας

Σε έρευνα γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας εντοπίστηκαν δεκάδες περιπτώσεις υπαλλήλων που ανήκουν στο ακροδεξιό κίνημα «Πολίτες του Ράιχ» – Το κίνημα αρνείται την ύπαρξη της δημοκρατίας την οποία υπηρετούν 

2764844
Δεκάδες δημοσίους υπαλλήλους που ανήκουν σε μια ακροδεξιά οργάνωση, που αρνείται την ίδια την ύπαρξη της δημοκρατίας που υπηρετούν εντόπισαν γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας, σύμφωνα με το Spiegel.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ορισμένοι από τους νεοναζιστές- μέλη της οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ» υπηρετούν στην αστυνομία και τις ένοπλες δυνάμεις.

Έκθεση των υπηρεσιών ασφαλείας αναφέρει ότι εκτιμάται ότι υπάρχει «υψηλός διψήφιος αριθμός» δημοσίων υπαλλήλων που ανήκουν στη νεοναζιστική οργάνωση Reichsbuerger ή «Πολίτες του Ράιχ». Πρόκειται για ένα αποκρυφιστικό εθνικιστικό κίνημα που υποστηρίζει ότι το Ράιχ συνεχίστηκε και μετά την ήττα της Γερμανίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Υπό έρευνα μέλη της αστυνομίας

Ήδη, σε καθεστώς έρευνας βρίσκονται 11 μέλη της αστυνομίας της Βαυαρίας. Οι πέντε εξ αυτών έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Επίσης, αναφέρθηκαν επιπλέον 11 μέλη της οργάνωσης που υπηρετούν στην ομοσπονδιακή αστυνομία της Γερμανίας και τα τέσσερα από αυτά υποχρεώθηκαν να παραδώσουν τα υπηρεσιακά όπλα τους.

Κλείσιμο
Υπό έρευνα πέντε πρόσωπα των ενόπλων δυνάμεων

Στις ένοπλες δυνάμεις έχουν εντοπιστεί πέντε πρόσωπα που θεωρούνται ύποπτα για συμμετοχή στους «Πολίτες του Ράιχ».

Μέχρι στιγμής, η υπηρεσία πληροφοριών δεν έχει κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το δημοσίευμα του περιοδικού. Μέχρι πρόσφατα οι αρχές εκτιμούσαν ότι οι «Πολίτες του Ράιχ» είχαν περίπου 16.500 μέλη σε όλη τη Γερμανία και θεωρούσαν ότι τα 900 από αυτά ήταν «ακροδεξιοί εξτρεμιστές».

Τον Οκτώβριο του 2016 στη Βαυαρία ένα μέλος των «Πολιτών του Ράιχ» πυροβόλησε και σκότωσε έναν αξιωματικό της αστυνομίας όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να μπουν στο σπίτι του για να κατασχέσουν τα κυνηγετικά και άλλα όπλα που είχε στην κατοχή του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης