Την... αιώνια ζωή κυνηγούν οι πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη

r

Οι πλούσιοι ζουν περισσότερο  και πληρώνουν αδρά γι' αυτό - Έρευνα της UBS παρουσιάζει το πως η οικονομική ανισότητα οδηγεί σε ανισότητα και στη μακροζωία - Το 73% των πλουσίων Γερμανών αισιοδοξεί πως θα ζήσει μέχρι τα 100

Το χρήμα ίσως να μη μπορεί να αγοράσει την αγάπη, αλλά μπορεί σίγουρα να αγοράσει μια καλύτερη υγεία. Και προκειμένου να ζήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο, οι πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη είναι πρόθυμοι να πληρώσουν "με το αζημίωτο".

Αυτό τουλάχιστον καταδεικνύει έρευνα της UBS, σύμφωνα με την οποία η πλειοψηφία των ανθρώπων που διαθέτει τους κατάλληλους πόρους, στοιχηματίζει πως θα ζήσει τουλάχιστον μέχρι τα 100.

Τις τελευταίες δεκαετίες, η μέση διάρκεια ζωής έχει αυξηθεί σχεδόν σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Σε Κίνα, ΗΠΑ και το μεγαλύτερο μέρος της Ανατολικής Ευρώπης, το μέσο προσδόκιμο ζωής φτάνει τα 75-80 χρόνια, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης). Στη δε Δυτική Ευρώπη και Ιαπωνία το νούμερο αυτό ξεπερνά τα 80 χρόνια.

Οι Γερμανοί μάλιστα εμφανίζονται μάλιστα ως οι πιο αισιόδοξοι, καθώς το 73% των πλουσιότερων Γερμανών στοιχηματίζει πως θα ζήσει μέχρι τα 100.

bl1


Ωστόσο οι περισσότεροι πλούσιοι άνθρωποι πιστεύουν πως θα ζήσουν πολύ περισσότερο από αυτό - τουλάχιστον δύο δεκαετίες παραπάνω. Σύμφωνα με την έρευνα της UBS, πάνω από τους μισούς επενδυτές υψηλής οικονομικής ευρωστίας αναμένουν πως θα ζήσουν μέχρι τα 100.

Το να "πιάσεις" τριψήφιο νούμερο δεν είναι εύκολο, αλλά ούτε και τόσο δύσκολο όσο παλιότερα. Η μέση Γιαπωνέζα έχει πλέον μέσο προσδόκιμο ζωής τα 87 χρόνια, έναντι 81 ετών για τους άντρες. Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι οι οικονομικά ευκατάστατοι διαθέτουν συγκριτικό πλεονέκτημα όσον αφορά τηα μακροζωία.

Για παράδειγμα στις ΗΠΑ, οι πλουσιότερες Αμερικανίδες που αντιστοιχούν στο 1% του συνολικού πληθυσμού ζουν τουλάχιστον 10 χρόνια παραπάνω από ότι το αντίστοιχο φτωχό ποσοστό 1%. Για τους άντρες δε, η διαφορά είναι ακόμα μεγαλύτερη, φτάνοντας τα 15 έτη.

bl2


Οι πλούσιοι εμφανίζονται εξαιρετικά πρόθυμοι να θυσιάσουν μεγάλο μέρος της περιουσίας τους προκειμένου να ζήσουν περισσότερο. Εννιά στους δέκα συμφωνούν πως η υγεία είναι πιο σημαντική από τα λεφτά. Ερωτηθείς σχετικά με το τι ποσοστό της περιουσίας τους προτίθενται να θυσιάσουν προκειμένου να κερδίσουν 10 χρόνια υγιούς ζωής, οι απαντήσεις ποικίλουν ανάλογα με το μέγεθος της οικονομικής ευρωστίας.

Για παράδειγμα οι... "με το ζόρι" εκατομμυριούχοι, δηλαδή αυτοί που η συνολική περιουσία τους βρίσκεται μεταξύ ενός και δύο εκατομμυρίων δολαρίων, απάντησαν πως είναι πρόθυμοι να δώσουν το ένα τρίτο από τις οικονομίες τους για μία έξτρα δεκαετία ζωής. Επενδυτές με net worth (καθαρή θέση) άνω των 50 εκατ. δολαρίων ωστόσο προτίθενται να παραχωρήσουν πάνω από τη μισή περιουσία τους.

ΣΧΟΛΙΑ (10)

ΧχΧ

Ο χάρος μπορεί να είναι ένας αλλά είναι τόσο καλός στην δουλειά του που δεν έχει ξεχάσει ποτέ κανέναν. Και δεν τον νοιάζει πόσα χρόνια θα ζήσουμε αυτός έχει πάντα παραπάνω χρόνο από εμάς. Με λίγα λόγια τι 70 τι 110 ο χάρος πάντα κερδίζει στο τέλος.

Μετανεοελληνας

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που το πιστεύουν οι πλούσιοι... Σε αντίθεση με το κλασσικό Ελληναρα που πιστεύει ότι όπως ηταν τα πράγματα, η όπως είναι έτσι θα ναι για πάντα, οι πλουσιοτεροι και συχνά εξυπνότεροι άνθρωποι παρατηρούν και προβλέπουν τις εξελίξεις ... Όταν δεκάδες επιστημονικά εργαστήρια ανά την υφήλιο εκδίδουν συνέχεια έρευνες για πειραματικά αποτελέσματα που αυξάνουν τη υγιη ζωή των πειραματοζωων και επιβραδύνουν το γειρας, ο λογικός άνθρωπος θα καταλάβει ότι είναι θέμα χρόνου να αρχίσουν να εμφανίζονται προϊόντα και θεραπείες μακροζωιας στην αγορά. Που όπως και όλα τα άλλα στο κόσμο μας θα ναι διαθέσιμα πρωτα στη πλουτοκρατία ... Οπότε οσοι προσδοκούν ότι θα δουν και θα απολαυσουν τα αποτελέσματα αυτών των εξελίξεων είναι ρεαλιστες η στη χειρότερη οπτιμιστες ... Οι υπόλοιποι απλά θα εκπλήσσονται ή θα τα αγνοούν όπως κάνανε με το ίντερνετ, τα smartphone, τα cryptocurrencies, την τεχνητή νοημοσύνη και κάθε άλλη τεχνολογική εξέλιξη ...

Χαχααα

Στην πάνω φωτό, αυτό το τεφαρίκι στα πόδια του παππού, για τι πράγμα ακριβώς τον ''αγάπησε''? Μήπως για το ωραίο πρόσωπο ή για την ωραία γραβάτα?

Σίμος

Δε νομίζω να έχεις και τη καλύτερη ποιότητα ζωής στα 90 όσα λεφτά και να έχεις οκ ποιος θέλει να πεθανει

μμμ

γι'αυτό έχουν τα πιπίνια στα γόνατά τους...

Τρολιδης

Γιατι μας το κανετε αυτο ρε παιδια;;Ουτε ενα σχολιο απο Χριστιανοταλιμπαν;;Κλαψ Κλαψ

Από την έκρηξη

Που εχεις έλθει,απόλαυσε την ζωή σου,με όλα τα παθη σου και τις αδυναμίες σου,και καλό είναι,να μην κανείς οικογένεια,διότι θα την πονέσεις από τον τρόπο της ζωής σου.Και ακόμη Καλητερα να ζεις μόνος σου,να μην υποφέρουν οι πλησίον σου,από τον τρόπο της ζωής σου.

χμμμ

Αθεος ειμαι αλλα υπαρχει μια θεωρια συνωμοσιας οτι οι πλοσιοι θελουνε να ζησουνε για παντα και ψαχνουνε τροπο να το καταφερουνε. Ειναι αστειο οτι μια ακροδεξια χριστινικη θεωρια συνωμοσιας τελικα βγηκε σωστη. Αυτο σου κανει?

Και 200

Χρονια να ζήσει ο ανθρωοπος περνούν σαν διανοημα.Το προβλημα, που δεν θέλουμε να το δεχτουμε,ξεκινα μετα την αναχώρηση μας απο αυτη την ζωη.Και επειδη ο άνθρωπος εχει τον φόβο του θανατου,προσπαθεί μεσα στον λιγο χρονο της ζωης αυτης να προλάβει να κανει οτι μπορεί.

κπο

Ετσι ακριβώς. Αδυνατούμε να δεχτούμε τον θάνατο ο οποίος είναι μέρος/συνέχεια της ζωής...και μόνο τούτο είναι τρανή απόδειξη της γελοιότητας μας//////για το "επέκεινα" δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει ή όχι... απλά ο θάνατος είναι συνυφασμένος με τη ζωή...και δεν είμαι Χριστιανοταλιμπάν όπως είπε κάποιος, μάλλον ο ίδιος είναι ταλιμπάν που θεωρεί λογική την προσδοκία ενός ξεμωραμένου γέρου να ζήσει μέχρι τα 200, ...το θέμα είναι να φύγεις ευτυχισμένος...που σημαίνει να φύγεις ώριμος,που σημαίνει 80-85+ ήσυχα και να αφήσεις τους ανθρώπους που αγαπάς καλά και ευτυχισμένους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης