Αυστρία: Ρόδο, Κρήτη και Κω προτιμούν οι τουρίστες από την πόλη Γκρατς

Αυστρία: Ρόδο, Κρήτη και Κω προτιμούν οι τουρίστες από την πόλη Γκρατς

Τα τρία ελληνικά νησιά αποτελούν τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς των αεροπορικών πτήσεων από το Γκρατς – Είναι η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Αυστρίας

rodos_1
Ελληνικά νησιά φαίνεται ότι ψηφίζουν οι τουρίστες που επιλέγουν το αεροδρόμιο του Γκρατς στην Αυστρία, όπως δείχνουν τα στοιχεία του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού ομίλου της χώρας, TUI-Austria.

Οι δημοφιλέστεροι τουριστικοί προορισμοί στις αεροπορικές πτήσεις από το Γκρατς, που είναι και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστρίας, είναι η Ρόδος, η Κρήτη και η Κως, σύμφωνα με τη διευθύντρια του ομίλου, Λίζα Βέντινγκ.

Ο όμιλος TUI-Austria θα διαθέτει 14 πτήσεις την εβδομάδα προς ελληνικούς προορισμούς. Από φέτος το καλοκαίρι έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του και τη Θεσσαλονίκη, καθώς η πολιτική του είναι να δίνει βάρος στους πιο δημοφιλείς προορισμούς.

Σύμφωνα με την Βέντινγκ, αυτήν τη στιγμή κορυφώνεται η φάση των κρατήσεων από το Γκρατς για το καλοκαίρι, με το 60% των δυνατοτήτων τής εταιρείας, η οποία έχει αυξήσει εφέτος κατά 44% τις προσφορές της, να έχουν ήδη εξαντληθεί.

Πώς διαμορφώνονται τα δρομολόγια

Κλείσιμο
Από τις 14 εβδομαδιαίες πτήσεις του ομίλου από το Γκρατς προς ελληνικούς προορισμούς, τέσσερις κατευθύνονται προς την Κρήτη, από δύο είναι προς Ρόδο και Κω, ενώ από μία πτήση την εβδομάδα υπάρχει για τη Θεσσαλονίκη, τη Σαντορίνη, τη Σκιάθο, την Κέρκυρα, την Κεφαλλονιά και τη Ζάκυνθο.

«Αναμφισβήτητα ακτύπητος υπ' αριθμόν ένα προορισμός»

Την αυξημένη τουριστική ζήτηση επιβεβαίωσε και δημοσίευμα της εφημερίδας Salzburger Nachrichten που έγραψε προχθές ότι φέτος το καλοκαίρι, η Ελλάδα είναι «ο αναμφισβήτητα ακτύπητος υπ' αριθμόν ένα προορισμός». Μάλιστα, αυτό ισχύει όχι μόνο για τους τουρίστες από το Σάλτσμπουργκ αλλά και από όλη την Αυστρία.

Κρήτη, Μαγιόρκα και Χουργκάντα προτιμά το Σάλτσμπουργκ

Στις αεροπορικές πτήσεις από το Σάλτσμπουργκ, η Κρήτη είναι ο πλέον προσφιλής προορισμός, ακολουθούμενη από τη Μαγιόρκα της Ισπανίας, τη Χουργκάντα της Αιγύπτου, την Κω και τη Ρόδο.

Σε όλη την Αυστρία, η Ελλάδα έρχεται πρώτη σε προτιμήσεις, πολύ μπροστά από την Ισπανία, την Τουρκία, την Αίγυπτο και την Ιταλία, ανέφερε η εφημερίδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Κρήτη βρίσκεται πλέον μπροστά από τη Μαγιόρκα στον κατάλογο των πλέον αγαπητών προορισμών των αεροπορικών ταξιδιών των κατοίκων του Σάλτσμπουργκ. Πέραν της Κρήτης όμως, τρία ελληνικά νησιά βρίσκονται στις πρώτες πέντε θέσεις των προτιμήσεων.

Αύξηση 45% σε σχέση με πέρυσι

Σημειώνεται, ότι σειρά δημοσιευμάτων του αυστριακού Τύπου τονίζουν, ήδη, από τις αρχές της χρονιάς, ότι «η Ελλάδα παραμένει και εφέτος ο πλέον προσφιλής τουριστικός προορισμός για τους Αυστριακούς, με τις κρατήσεις να παρουσιάζουν αύξηση κατά 45% σε σχέση με πέρυσι».

Η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός κατέχει εδώ και χρόνια μία από τις πρώτες θέσεις, και για κάποιες χρονιές την πρώτη θέση, στις προτιμήσεις των Αυστριακών τουριστών, καθώς φθάνουν στη χώρα κατά μέσο όρο 400.000 ετησίως. Ως εκ τούτου, η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της -8,8 εκατομμύρια κάτοικοι- βρίσκεται στην πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης