«Ερντογάν - Γκιουλέν ήταν φίλοι» είπε Τούρκος τραγουδιστής και... έφαγε ένα χρόνο φυλακή!

«Ερντογάν - Γκιουλέν ήταν φίλοι» είπε Τούρκος τραγουδιστής και... έφαγε ένα χρόνο φυλακή!

Στις 29 Οκτωβρίου 2016, σε μια εκδήλωση στην επαρχία της Σμύρνης είπε ότι «μέχρι χθες είχαν φιλική σχέση. Δεν έχουν διαφορά μεταξύ τους», αναφερόμενος στον Ερντογάν και τον Γκιουλέν

Suavi
Το είπε και το έκανε ο Ερντογάν. Πριν από λίγο καιρό είχε φωτογραφηθεί με τραγουδιστές ακολούθους του και δήλωσε ότι θα κυνηγήσει καλλιτέχνες που δρουν ενάντια στη χώρα, Ο Τούρκος τραγουδιστής Suavi, δεν συγκαταλέγεται στις διάσημες προσωπικότητες της τουρκικής μουσικής σκηνής, όμως αρέσει και είναι γνωστός σε αρκετά μεγάλη μερίδα μουσικόφιλων.

Ο 67χρονος λοιπόν Suavi, καταδικάστηκε σε 11 μήνες και 20 ημέρες στη φυλακή για "προσβολή" του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά η ποινή μετατράπηκε σε πρόστιμο 14.000 τουρκικών λιρών, ήτοι 5.000 ευρώ.

Όλο και περισσότερες φωνές στην Τουρκία αρχίζουν να μιλούν για το γεγονός πως ο μέχρι πρότεινος φίλος και συνεργάτης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που ακούει στο όνομα Φετουλάχ Γκιουλέν, έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε προσωποποίηση του διαβόλου επί της γης, από τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος τον κατηγορεί ότι σκηνοθέτησε πραξικόπημα εις βάρος του και ότι έχει ένα δίκτυο κατασκόπως και ανθρώπων μεφγαλύτερο από αυτό της CIA ή της ίδιας της MIT.

Ποιο ήταν λοιπόν το έγκλημα του Suavi; Είπε, στις 29 Οκτωβρίου 2016, σε μια εκδήλωση στην επαρχία της Σμύρνης ότι «μέχρι χθες είχαν φιλική σχέση. Δεν έχουν διαφορά μεταξύ τους», αναφερόμενος στον Ερντογάν και τον Γκιουλέν.

Το δίκτυο του Γκιουλέν, το οποίο οι αρχές αναφέρουν τώρα ως «τρομοκρατική οργάνωση» (FETÖ), θεωρείται ευρέως ότι ήταν πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016. Το 33ο Ποινικό Δικαστήριο της Σμύρνης, στις 17 Απριλίου, καταδίκασε αρχικά τον Suavi σε φυλάκιση 1 έτους και 2 μήνες, η οποία στη συνέχεια μειώθηκε σε 11 μήνες και 20 ημέρες πριν μετατραπεί σε πρόστιμο.

Ο δικηγόρος του Suavi δήλωσε ότι οι παρατηρήσεις του πελάτη του πρέπει να αξιολογηθούν στο πλαίσιο της ελευθερίας του λόγου και απαίτησαν την απαλλαγή του.

Κλείσιμο
Ο Suavi δήλωσε ότι βρίσκει το γεγονός ότι έχει δικαστεί για τις παρατηρήσεις του «εκτός πραγματικότητας».

Η «προσβολή του προέδρου» είναι ένα έγκλημα στην Τουρκία που τιμωρείται με φυλάκιση έως και τέσσερα χρόνια, το οποίο θεσπίστηκε όχι με νόμο, αλλά με διάταγμα, μετά το πραξικόπημα παρωδία πριν από σχεδόν δύο χρόνια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης