Στην Γκάνα οι ιμάμηδες θα καλούν για προσευχή τους μουσουλμάνους μέσω... WhatsApp!

Ghana

Η τοπική κυβέρνηση στην Άκρα περιορίζει την ηχορύπανση, ιδιαίτερα σε χώρους λατρείας, όπως εκκλησίες και τζαμιά, που μπορούν να προκαλέσουν πολλή κίνηση και θόρυβο, καθώς συγκεντρώνεται πλήθος πιστών στους δρόμους, ενώ δημιουργείται επιπλέον ηχορύπανση από καμπάνες εκκλησιών και κλήσεις από τους ιμάμηδες

Έχετε παρατηρήσει το πώς οι μουσουλμάνοι καλούνται πέντε φορές την ημέρα, μέσω μεγαφώνων να τελέσουν την καθιερωμένη προσευχή, από τον ιμάμη; Ε, αυτό πλέον θα αποτελέσει παρελθόν, για πρώτη φορά στην Γκάνα! Οι αρχές της πρωτεύουσας Άκρα, στη Γκάνα, ζήτησαν από τα τζαμιά και τις εκκλησίες να χρησιμοποιούν πλέον το WhatsApp για να μεταδώσουν τις καθημερινές κλήσεις για προσευχή αντί να χρησιμοποιούν μεγάφωνα προκειμένου να περιορίσουν την ηχορύπανση στις αστικές περιοχές.

Η τοπική κυβέρνηση στην Άκρα περιορίζει την ηχορύπανση, ιδιαίτερα σε χώρους λατρείας, όπως εκκλησίες και τζαμιά, που μπορούν να προκαλέσουν πολλή κίνηση και θόρυβο, καθώς συγκεντρώνεται πλήθος πιστών στους δρόμους, ενώ δημιουργείται επιπλέον ηχορύπανση από καμπάνες εκκλησιών και κλήσεις για προσευχή.

«Γιατί δεν είναι δυνατόν να μεταδοθεί η ώρα για προσευχή με μήνυμα κειμένου ή WhatsApp; Έτσι, ο ιμάμης θα στείλει μηνύματα WhatsApp σε όλους», δήλωσε ο υπουργός περιβάλλοντος Kwabena Frimpong-Boateng, όπως ανέφερε η Deutsche Welle . «Νομίζω ότι αυτό θα βοηθήσει στη μείωση του θορύβου. Αυτό μπορεί να είναι αμφιλεγόμενο, αλλά είναι κάτι το οποίο μπορούμε να σκεφτούμε».

«Ο ιμάμης δεν πληρώνεται κάθε μήνα. Από πού θα έβρισκε τα χρήματα; Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό. Έτσι, ένα μήνυμα κειμένου ή οποιοδήποτε άλλο μήνυμα δεν αποτελεί πρόβλημα», δήλωσε στη DW, ο ιμάμης από το κοινοτικό τζαμί Fadama, Sheik Usan Ahmed.

Έχουν υπάρξει παρόμοιες συζητήσεις γύρω από τις καθημερινές κλήσεις για προσευχή που κάνουν τα τζαμιά σε όλο τον κόσμο, από την Κολωνία στη Γερμανία, μέχρι το Μίσιγκαν στις ΗΠΑ και ακόμη και στη νιγηριανή πρωτεύουσα Λάγκος, η οποία έκλεισε 70 εκκλησίες και 20 τζαμιά το 2016 για την καταπολέμηση της ηχορύπανσης.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

leroux

Η ιστορία της ζωής του Πολ Λε Ρου, του προγραμματιστή που ονειρευόταν να στήσει ένα ηλεκτρονικό superstore με όπλα, ναρκωτικά και μαφιόζικες υπηρεσίες, και κάποτε έβγαζε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια ετησίως, θυμίζει σενάριο του Χόλιγουντ... και ίσως σύντομα τη δούμε εκεί