Ακτιβιστής δικηγόρος αυτοπυρπολύθηκε για να διαμαρτυρηθεί για την υπερθέρμανση του πλανήτη!

Ακτιβιστής δικηγόρος αυτοπυρπολύθηκε για να διαμαρτυρηθεί για την υπερθέρμανση του πλανήτη!

O 60χρονος ήταν ο δικηγόρος της οικογένειας του Μπράντον Τίνα, στην γνωστή υπόθεση δολοφονίας πίσω από το φιλμ «Boys Don't Cry»

buckel
Ένας ακτιβιστής δικηγόρος αυτοπυρπολύθηκε και βρήκε βασανιστικό θάνατο το Σάββατο, θέλοντας να διαμαρτυρηθεί για την οικολογική καταστροφή του πλανήτη!

Ο 60χρονος Ντέιβιντ Μπάκελ, που αγωνιζόταν εδώ και χρόνια για τα δικαιώματα της γκέι και διεμφυλικής κοινότητας της Νέας Υόρκης, έβαλε τέλος στη ζωή του στο πάρκο Πρόσπεκτ του Μπρούκλιν, αφήνοντας πίσω του μόνο την καρβουνιασμένη σορό του και ένα σημείωμα αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με τη New York Post το σημείωμα έγραφε ότι έβαλε φωτιά στον εαυτό του χρησιμοποιώντας «ορυκτό καύσιμο» για να δείξει ότι και ο πλανήτης «ξεψυχά» με παρόμοιο τρόπο.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι στον πλανήτη αναπνέουν πλέον αέρα που έχει καταστεί ανθυγιεινός από τα ορυκτά καύσιμα και πολλοί πεθαίνουν πρόωρα ως αποτέλεσμα», έγραφε ο 60χρονος στο σημείωμά του, συμπληρώνοντας ότι ο πρόωρος θάνατός του αντανακλά αυτό που κάνει η ανθρωπότητα στον εαυτό της.

«Αν έχεις ζήσει τη ζωή σου υπηρετώντας έναν ιερό σκοπό, θεωρείς πρέπον να πεθάνεις για έναν ιερό σκοπό», κατέληγε ο ακτιβιστής.

Το 2000, ο Μπάκελ ήταν ο επικεφαλής δικηγόρος της οικογένειας του αδικοχαμένου Μπράντον Τίνα, που είχε βιαστεί και δολοφονηθεί στα 21 του χρόνια επειδή, ως διεμφυλικός άνδρας που είχε γεννηθεί κορίτσι, προκάλεσε την οργή της μικρής κοινότητας των ΗΠΑ στην οποία ζούσε.

Κλείσιμο
Ο δικηγόρος είχε δώσει αγώνα για τη δικαίωση, έστω και μετά θάνατον, του Μπράντον, η ζωή του οποίου είχε μεταφερθεί στον κινηματογράφο, με το εξαιρετικό φιλμ Boys Don't Cry.

Lawyer 60, sets himself on fire in protest suicide in Prospect Park
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης