Ρωσία: «Οι ενέργειες των ΗΠΑ στη Συρία δεν θα μείνουν χωρίς συνέπειες»

Ρωσία: «Οι ενέργειες των ΗΠΑ στη Συρία δεν θα μείνουν χωρίς συνέπειες»

Δήλωση του πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον Ανατόλι Αντόνοφ - H εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ έγραψε στο Facebook: «Πρέπει να είσαι πολύ ανώμαλος για να επιτεθείς στη Συρία ακριβώς τη στιγμή που είχε μια ευκαιρία για ένα ειρηνικό μέλλον»

puttin_mesa
Η Συρία δέχθηκε επίθεση ακριβώς την ώρα που είχε μια ευκαιρία για ειρήνη, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, μερικές ώρες αφότου αμερικανικές, βρετανικές και γαλλικές δυνάμεις σφυροκόπησαν τη Δαμασκό με αεροπορικές επιδρομές σε απάντηση για μια επίθεση με δηλητηριώδες αέριο που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

«Ο συριακός λαός δοκιμάσθηκε πρώτα από την 'Αραβική άνοιξη', μετά από το Ισλαμικό Κράτος, τώρα από έξυπνους αμερικανικούς πυραύλους. Η πρωτεύουσα μιας κυρίαρχης κυβέρνησης, που προσπαθεί επί χρόνια να επιβιώσει υφιστάμενη μια τρομοκρατική επιδρομή, δέχθηκε επίθεση», έγραψε στο Facebook η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. «Πρέπει να είσαι πολύ ανώμαλος για να επιτεθείς στην πρωτεύουσα της Συρίας ακριβώς τη στιγμή που είχε μια ευκαιρία για ένα ειρηνικό μέλλον», πρόσθεσε.

Οι ενέργειες που έγιναν σήμερα το βράδυ στη Συρία θα έχουν συνέπειες και όλη η ευθύνη ανήκει στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και tη Γαλλία δήλωσε με ανακοίνωσή του ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον, o Ανατόλι Αντόνοφ. "Οι χειρότεροι φόβοι επαληθεύτηκαν. Δεν εισακούστηκαν οι προειδοποιήσεις μας. Ένα προσχεδιασμένο σενάριο εφαρμόζεται. Ξανά, απειλούμαστε. Προειδοποιήσαμε ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα μείνουν χωρίς συνέπειες", τόνισε ο Αντόνοφ. "'Όλη η ευθύνη για αυτές ανήκει στην Ουάσιγκτον, το Λονδινο και το Παρίσι", πρόσθεσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης