Ρωσία: Οι ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει δίκτυο κατασκευής βιολογικών όπλων

zakharovaνεο12

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, αποκαλύπτει το σχέδιο των ΗΠΑ στο Νότιο Καύκασο και στην Κεντρική Ασία

Νέα κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών καταγράφηκε την Πέμπτη, την ίδια στιγμή που όλα δείχνουν ότι πλησιάζει η «ώρα μηδέν» για ένα στρατιωτικό χτύπημα στη Συρία, το οποίο ενδεχομένως να προκαλέσει γενικευμένη σύρραξη στην περιοχή. Με ανάρτησή της στον επίσημο λογαριασμό του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, η εκπρόσσωπος Μαρία Ζαχάροβα, κατηγορεί τις ΗΠΑ για τη δημιουργία ενός δικτύου μικροβιολογικών εργαστηρίων στο Νότιο Καύκασο και στην Κεντρική Ασία, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την πρόθεση της Ουάσιγκτον να κατασκευάσει βιολογικά όπλα, πολύ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας.

Σε άλλο μήνυμά της, η Μαρία Ζαχάροβα καταγγέλλει τις ΗΠΑ για την ακύρωση των συνομιλιών που ήταν προγραμματισμένες για τις 11 και 12 Απριλίου, αναφορικά με πολιτιστικά και ανθρωπιστικά θέματα. Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας καλεί τη διεθνή γνώμη να στρέψει την προσοχή της στην παραμέληση της συμφωνίας που υπήρχε μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί το τελευταίο παράδειγμα της «ανευθυνότητας» που διακρίνει την αμερικανική ηγεσία.Σε δήλωσή της επίσης, η Μαρία Ζαχάροβα επανέλαβε ότι δεν έχουν βρεθεί αποδείξεις για τη φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα στην πόλη Ντούμα.

Η Ζαχάροβα χαρακτήρισε "μιλιταριστικές" τις ανακοινώσεις της Ουάσινγκτον και υπογράμμισε ότι οι Δυτικοί θα πρέπει "να αναλογιστούν σοβαρά τις συνέπειες" των "απειλών" τους. "Καλούμε όλα τα μέλη της διεθνούς κοινότητας να αναλογιστούν σοβαρά τις πιθανές συνέπειες τέτοιων κατηγοριών, απειλών και σχεδιαζόμενων ενεργειών" σε βάρος της συριακής κυβέρνησης, είπε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Η εκπρόσωπος είπε επίσης ότι οι απειλές από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γαλλία συνιστούν παραβίαση της χάρτας των Ηνωμένων Εθνών. "Η απειλή χρήσης βίας εναντίον ενός κράτους μέλους του ΟΗΕ συνιστά, αφ' εαυτής, κατάφωρη παραβίαση της χάρτας του Οργανισμού", σημείωσε. "Δεδομένων των δηλώσεων που ακούμε από την πρέσβειρα των ΗΠΑ (στον ΟΗΕ), θα θέλαμε μια απάντηση στο εξής ερώτημα: θα ήταν νόμιμη μια απειλή περί χρήσης βίας εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους; Για να μην πούμε τίποτα για τον αγώνα της Συρίας εναντίον της διεθνούς τρομοκρατίας και την προσπάθειά της να προστατεύσει την κυριαρχία της", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, το ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα εναντίον της στρατιωτικής βάσης Τ-4, στην επαρχία Χομς, το περασμένο Σάββατο, δεν βοήθησε να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στη Συρία.

Αναφερόμενη στη φερόμενη επίθεση με χημικά, την οποία χαρακτήρισε "φανταστική", τόνισε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην Ντούμα δεν έχουν βρει αποδείξεις. Οι κατηγορίες σε βάρος των κυβερνητικών συριακών στρατευμάτων συνιστούν μια απόπειρα να υπονομευτεί η ειρηνευτική διαδικασία, υποστήριξε.

Η Ζαχάροβα προειδοποίησε επίσης ότι "εξτρεμιστικές ομάδες" είναι αποφασισμένες να εκτροχιάσουν την ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία και είναι έτοιμες να καταφύγουν σε ακραία μέτρα για να πετύχουν τον σκοπό τους.ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης