Τόμαχοκ : Το «τσεκούρι του πολέμου» πετά μόλις 15 μέτρα από το έδαφος

Τόμαχοκ : Το «τσεκούρι του πολέμου» πετά μόλις 15 μέτρα από το έδαφος

Oι ΗΠΑ έχουν στο οπλοστάσιό τους περισσότερους από 8.000 τέτοιους πυραύλους οι οποίοι μπορούν να φέρουν και γόμωση με πυρηνικά

usmissile
Tο μεγάλο όπλο στη φαρέτρα του Τραμπ, ο πύραυλος Τόμαχοκ, πετά πάνω από το έδαφος μόλις 15 έως 100 μέτρα.

Είναι δύσκολο να εντοπιστεί από τα συστήματα ραντάρ που διαθέτει ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Ασαντ, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Στην επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Καταιγίδα της Ερήμου» στο Ιράκ το 1991, οι αμερικανικές δυνάμεις είχαν χρησιμοποιήσει πυραύλους τέτοιου τύπου.

Ούτε τα μαχητικά αεροσκάφη εδάφους, ούτε η αεροπορική άμυνα,  αλλά ούτε και οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς από τους Τόμαχοκ. Το όνομά τους στα ινδιάνικα σημαίνει «τσεκούρι του πολέμου».

Από απόσταση έως 2.500 χιλιομέτρων,μπορούν να πετύχουν τον επιθυμητό στόχο.
Έτσι, λοιπόν, ο Τραμπ, χωρίς να διακινδυνεύσει τη ζωή των στρατιωτών του, μπορεί να κάνει τεράστιες ζημιές στη Συρία.

Κλείσιμο
Ο πύραυλος αυτός έδειξε τις δυνατότητές του για πρώτη φορά το 1983 ως απάντηση των Αμερικανών στον μεγάλο ανταγωνισμό των εξοπλισμών με τους Σοβιετικούς.

Είναι μεγάλου βεληνεκούς και μπορεί να εκτοξευθεί από πλοία,υποβρύχια και αεροπλάνα.

Ο Τόμαχοκ είναι ένας υποηχητικός τηλεκατευθυνόμενος πύραυλος χαμηλού υψόμετρου που μπορεί να πλήξει τον στόχο του κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Διαθέτει υπερσύγχρονο σύστημα GPS και με την βοήθεια του υπολογιστή του χτενίζει την επιφάνεια του εδάφους γεγονός που του επιτρέπει να αυξομειώνει το ύψος του πάνω από βουνά και πεδιάδες.

Πετάει πάντα χαμηλά από την επιφάνεια του εδάφους γεγονός που τον καθιστά αόρατο από τα εχθρικά ραντάρ. Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, οι ΗΠΑ έχουν στο οπλοστάσιό τους περισσότερους από 8.000 τέτοιους πυραύλους οι οποίοι μπορούν να φέρουν και γόμωση με πυρηνικά.

Οι Τόμαχοκ έχουν εξαιρετικά μεγάλη ακρίβεια και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για σταθερούς και ιδιαίτερα θωρακισμένους στόχους. Οι στόχοι αυτοί είναι συνήθως εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, αποθήκες πυρομαχικών και όπλων, εγκαταστάσεις Διοίκησης, Ελέγχου και Επικοινωνιών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης