Φωτογραφίες: Νεαροί Σύροι κάνουν παρκούρ στα χαλάσματα του Χαλεπίου

Φωτογραφίες: Νεαροί Σύροι κάνουν παρκούρ στα χαλάσματα του Χαλεπίου

Η «νηνεμία» πριν την «καταιγίδα» που ετοιμάζουν ΗΠΑ και Ρωσία - Ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμνενο

000_13S6G4
Η ζωή έχει τον τρόπο της να επικρατεί... Μετά από πολλά χρόνια εμφυλίου, αλλά και την κτηνωδία που θέλησαν να επιβάλουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ο... ήλιος άρχισε να λάμπει ξανά στη Συρία.

Πιθανότατα πρόκειται για τη «νηνεμία πριν τη -νέα- μεγάλη καταιγίδα» που έρχεται, καθώς Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και Ρωσία, ετοιμάζονται για ένα νέο θέατρο το παραλόγου, στην ίδια ταλαιπωρημένη περιοχή, με άγνωστες συνέπειες και επιπτώσεις.

Μέσα σε αυτό το περίεργο κλίμα, οι άνθρωποι στη Συρία έμαθαν να χαίρονται τη στιγμή. Ο πόλεμος που δεν έχει εγκαταλείψει την καθημερινότητά τους, μπορεί για λίγες στιγμές να περιμένει.

Ο φακός της κάμερας «έπιασε» νεαρούς να κάνουν παρκούρ στα χαλάσματα της πόλης του Χαλεπίου. Μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο, ισούται με εκατομμύρια σκέψεις και συναισθήματα. Συναισθήματα για αυτά τα νεαρά αγόρια, που ξυπνούν με βόμβες, κοιμούνται με πυροβολισμούς και έχουν αφομοιώσει στο «είναι» τους την ιδέα του θανάτου.

Παρκούρ στα χαλάσματα των κτιρίων, που μέχρι πρότινος ζούσαν άνθρωποι και εκεί άφησαν την τελευταία τους πνοή. Ενδεχομένως να ήταν και δικοί τους άνθρωποι. Γνωστοί, φίλοι, συγγενείς, ο πατέρας, η μητέρα, ή τα αδέρφια τους.

Όμως η ζωή συνεχίζεται και έχει τον τρόπο να «κερδίζει». Ίσως για λίγο να «γονατίζει», να «συννεφιάζει», αλλά ο ήλιος πάντα βγαίνει από την Ανατολή.

Κλείσιμο
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν, αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα του σθένους ενός λαού που έμαθε να μάχεται, να κηδεύει τους αγαπημένους του και να συνεχίζει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες...




000_13S6F3







000_13S6F8





000_13S6FB



000_13S6EZ


000_13S6FS






000_13S6FT







000_13S6FW




000_13S6FY





000_13S6G1




000_13S6G2





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης