Μεντβέντεφ: Η φτώχεια παραμένει το κύριο πρόβλημα στην Ρωσία

medvenef_main01

Λίγο πριν την λήξη της θητείας του, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ απολογείται για τη φτώχεια

Ο Ρώσος πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, παρουσιάζοντας τον τελευταίο απολογισμό του έργου της κυβέρνησης του, η οποία ολοκληρώνει την εξαετή θητεία της, παραδέχθηκε ότι η φτώχεια παραμένει το κύριο πρόβλημα στην Ρωσία.

«Αντιλαμβανόμαστε καλά ότι η φτώχεια παραμένει ένα οξύτατο πρόβλημα στη χώρα, ασφαλώς το μεγαλύτερο. Τα όσα καταφέραμε να κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια δυστυχώς δεν ήταν επαρκή για να την νικήσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός είπε ότι παρόλα αυτά, μέτρα για την αντιμετώπιση της φτώχειας ελήφθησαν και θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε, αναφέροντας ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της σύγχρονης Ρωσίας αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός ώστε να φθάσει να εξασφαλίζει το ελάχιστο όριο διαβίωσης, τονίζοντας ωστόσο ότι το πρόβλημα της φτώχειας δεν λύνεται μόνο με την αύξηση του κατώτατου μισθού. Ανέφερε μάλιστα ότι από το 2013, ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε δύο φορές και από 1ης Μαΐου θα φθάσει τα 11.163 ρούβλια( 142 ευρώ). Η αύξηση αυτή θα αφορά, όπως είπε, περίπου 3 εκατομμύρια εργαζόμενους εκ των οποίων το 50% απασχολείται στον δημόσιο τομέα.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός επεσήμανε επίσης ότι, όταν στις αρχές της δεκαετίας του 2000 η κυβέρνηση άρχισε να αντιμετωπίζει το πρόβλημα της φτώχειας, στην Ρωσία οι άνθρωποι που ανήκαν στην κατηγορία των φτωχών έφθαναν τα 30 εκατομμύρια, ενώ σήμερα φθάνουν τα 20 εκατομμύρια. «Ο αριθμός αυτός δυστυχώς αυξήθηκε λίγο στη διάρκεια της κρίσης» παραδέχθηκε ο Μεντβέντεφ και κατέληξε λέγοντας ότι «πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε να επιστρέψουμε τουλάχιστον στους δείκτες που υπήρχαν πριν από μερικά χρόνια , αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να λύσουμε γενικά το πρόβλημα αυτό».

ΣΧΟΛΙΑ (2)

ip

Η ολιγαρχία και η φεουδαρχία δεν θα διώξουν τη φτώχεια των πολλών.

Τριτοκοσμική Μογγολοχώρα!

Τί είχες Σεργκέι τί είχα πάντα....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

7-2

Οι δύο Τουρκοκύπριοι δημοσιογράφοι κατηγορούνται για προσβολή του Τούρκου προέδρου Ερντογάν - Δημοσίευσαν μια γελοιογραφία με ένα αρχαιοελληνικό ανδρικό άγαλμα να ουρεί τον αρχηγό του τουρκικού κράτους