Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί με τρομοκρατικό χτύπημα το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου και τον Πούτιν

Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί με τρομοκρατικό χτύπημα το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου και τον Πούτιν



«Πούτιν, εσύ άπιστε, θα πληρώσεις το τίμημα για τη δολοφονία μουσουλμάνων», αναγράφει η σχετική αφίσα των τζιχαντιστών, που απειλούν να χτυπήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Ρωσία το καλοκαίρι

pavl
Με τρομοκρατικό χτύπημα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, που θα πραγματοποιηθεί στη Ρωσία από τις 8 Ιουνίου μέχρι τις 15 Ιουλίου, απειλεί με νέα αφίσα του το Ισλαμικό Κράτος ενώ παράλληλα, στην ίδια αφίσα οι τζιχαντιστές στοχοποιούν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, τον οποίο απειλούν πως «θα πληρώσει το τίμημα για τη δολοφονία μουσουλμάνων στη Συρία».


Στην αφίσα, που πρωτοεμφανίστηκε στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram, εικονίζεται ένα γήπεδο γεμάτο κόσμο με την επιγραφή «Ρωσία 2018», στο αριστερό άκρο είναι ο πρόεδρος Πούτιν ο οποίος βρίσκεται μέσα σε έναν στόχο, που βάλει κατευθείαν επάνω του και στο κέντρο της αφίσας «αναδύεται» μετά από έκρηξη ένας τζιχαντιστής με καλάσνικοφ. Η λεζάντα γράφει: «Πούτιν, εσύ άπιστε, θα πληρώσεις το τίμημα για τη δολοφονία μουσουλμάνων».

4B03BEF500000578-5599165-image-a-1_1523368632162


Προφανώς, η απειλή προς τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου σχετίζεται με την στήριξη που προσφέρει ο Βλαντιμίρ Πούτιν στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ και την κυβέρνησή του στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, μία μάχη που διεξάγουν επίσης και οι Κούρδοι της Συρίας με την υποστήριξη των ΗΠΑ. Η αφίσα εντοπίστηκε στο Twitter από ομάδες που παρακολουθούν την τρομοκρατία ενώ νωρίτερα είχε εμφανιστεί στην εφαρμογή Telegram.


Κλείσιμο
Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισλαμικό Κράτος απειλεί με τρομοκρατικό χτύπημα το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου της Ρωσίας. Τον Μάρτιο μια άλλη σχετική αφίσα εικονίζει τον ποδοσφαιριστή Λιονέλ Μέσι με την πορτοκαλί φόρμα που φορούν οι τζιχαντιστές στα θύματά τους να έχει γονατίσει μέσα σε γήπεδο της Μόσχας και ένας τρομοκράτης να στέκεται όρθιος δίπλα του. Το περασμένο έτος σε μια άλλη αφίσα στάζει αίμα αντί για δάκρυα από το ένα μάτι του Μέσι και η λεζάντα γράφει: «Πολεμάτε ένα κράτος που δεν έχει τη λέξη αποτυχία στο λεξικό του».
pavl2
pavl3
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης