Νέο «χαστούκι» για την Uber: Κόλαφος η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

1027712832


«Τα μέλη μπορούν να απαγορεύουν και να διώκουν ποινικά τις παράνομες δραστηριότητες των υπηρεσιών μεταφορών στο πλαίσιο της UberPop χωρίς να κοινοποιούν προηγουμένως το σχέδιο νόμου στην Κομισιόν», αναφέρει η απόφαση

Σε μία απόφαση κόλαφο για την πλατφόρμα μεταφορών Uber προχώρησε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Τρίτη, στηρίζοντας το δικαίωμα κρατών να διώκουν ποινικώς την παράνομη άσκηση της δραστηριότητας μεταφορών μέσω της πλατφόρμας, χωρίς να κοινοποιήσουν προηγουμένως στην Επιτροπή το σχέδιο νόμου που προβλέπει ότι η άσκηση της δραστηριότητας αυτής συνιστά ποινικό αδίκημα.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εξέδωσε την απόφαση με αφορμή την απαγόρευση της υπηρεσίας UberPop στη Γαλλία, η οποία αφορούσε τη χρήση μη εξουσιοδοτημένων οδηγών από την Uber, σε σύγκριση με την απόφαση που ελήφθη στις 20 Δεκεμβρίου 2017 στην υπόθεση της «Uber Ισπανία», και η οποία προέβλεπε ότι η παρεχόμενη υπηρεσία UberPop εμπίπτει στον τομέα των μεταφορών και δεν συνιστά υπηρεσία της κοινωνίας της πληροφορίας κατά την έννοια της οδηγίας.

«Τα μέλη μπορούν να απαγορεύουν και να διώκουν ποινικά τις παράνομες δραστηριότητες των υπηρεσιών μεταφορών στο πλαίσιο της UberPop χωρίς να κοινοποιούν προηγουμένως το σχέδιο νόμου στην Κομισιόν», αναφέρει η απόφαση.

Επομένως, δεδομένου ότι η υπηρεσία UberPop δεν εμπίπτει στην οδηγία, το Δικαστήριο κρίνει ότι δεν ισχύει η υποχρέωση προηγούμενης κοινοποίησης στην Επιτροπή, η οποία προβλέπεται από την οδηγία αυτή.

Η Uber, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο είδος της, διαθέτει εξουσιοδοτημένους οδηγούς με σε περισσότερες από 600 πόλεις του κόσμου.

ΣΧΟΛΙΑ (7)

Leo

Η παραπληροφόρηση ακόμα και από τα σχόλια είναι τραγική. Ζούμε σε ένα χώρο που ο καθένας καταλαβαίνει ότι θέλει και το χρησιμοποιεί κατά το δοκούν. Ακούτε λοιπόν. Η πρώτη απόφαση "κατά" της Uber αφορούσε την υπηρεσία UberPop. Με βάση την εν λόγω υπηρεσία και λαμβανομένου υπόψη τον τρόπο λειτουργίας αυτής, η απόφαση βγήκε και ανέφερε χαρακτηριστικά "οτι το κάθε κράτος μέλος έχει στην δικαιοδοσία του το να τροποποιεί σύμφωνα με την εθνική του νομοθεσία τον τρόπο λειτουργίας, θεσπίζοντας κανόνες, ΑΥΤΗΣ της υπηρεσίας. ΟΧΙ των άλλων υπηρεσιών της εταιρείας. Η νέα απόφαση έρχεται με δεδικασμένο λοιπόν και αφορά επίσης την ίδια υπηρεσία. Στην Ελλάδα δεν την είχαμε επειδή απαγορευόταν ούτως ή άλλως. Έχουμε όμως λυμπερόπουλο και αυτό τα λέει ΟΛΑ. Περαστικά στους κατόχους αδειών του κλειστού και χωρίς POS επαγγελματος του ταξί. Πρόκειται να απελευθερωθεί πλήρως όμως όπως έγινε και με τα άλλα επαγγέλματα.

Jim

Αναλογικά, όσες αναλογες υπηρεσίες , θεωρείται ότι υπάγονται στον τομέα των *μεταφορών * καί όχι τού τομέα τής * κοινωνίας της πληροφορίας * θά έχουν την αυτή αντιμετώπιση.... Αυτό λέει το σκεπτικό.....

Εν ολίγοις

Όλα μέσα που θα έλεγε και ο μεγάλος Γκουσγκούνης.

Gorilas

Μπεγλέρι και μασχαλίλα. Ο φονικός συνδιασμός του ταρίφα.

nek

αυτα να τα βλεπει το παντα [κυριακατικο] πρωτο θεμα

uber οδηγος

αλλο uber pop και αλλο το uberx που λειτουργουσε στην Ελλαδα! οτι ναναι ρε πρωτο θεμα καντε και μια ερευνα για το τι ισχυει επιτελους........η uber εχει διαφορες υπηρεσιες......UBER X, UBER TAXI, UBER POOL, UBER BLACK, UBER DELIVERY και φυσικα το UBER POP που οποιος ηθελε επαιρνε το αυτοκινητακι του και χρησιμοποιουσε την εφαρμογη

Jim

Είναι προφανές ότι , αναλογικά , τό ίδιο ισχύει και γιά τίς άλλες εφαρμογές , οιασδήποτε ανάλογης εταιρείας , αλλά καί τής ίδιας αφού τό σκεπτικό τής απόφασης είναι γενικό καί όχι εξειδικευμένο γιά τήν εν λόγω εφαρμογή μόνο. Επομένως , έχει δίκιο τό Πρώτο Θέμα..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης