Πινγκ πονγκ ευθυνών για τις θηριωδίες στην Ντούμα - Η διεθνής κοινότητα αναζητά τον ένοχο

Πινγκ πονγκ ευθυνών για τις θηριωδίες στην Ντούμα - Η διεθνής κοινότητα αναζητά τον ένοχο

Οι ΗΠΑ «δείχνουν» την Ρωσία, η Γερμανία δείχνει τον «Άσαντ», το Ισραήλ κατηγορεί Συρία και Ρωσία για την χρήση χημικών που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 70 ανθρώπους  στην πόλη Ντούμα ανατολικά της Γούτα

syria_0009
«Ατιμωρησία μέχρι πότε;» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της γαλλικής εφημερίδας Liberation σχολιάζοντας την κόλαση επί της γης στη Συρία μετά την χρήση χημικών και το πινγκ πονγκ ευθυνών για το ποιος είναι αυτός που κρύβεται πίσω από την αιματοχυσία στη χώρα του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Τουλάχιστον 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Ντούμα ανατολικά της Γούτα, έπειτα από επίθεση με χημικά όπλα. Σύμφωνα με τα στοιχεία περισσότεροι από 500 άνθρωποι, κυρίως γυναικόπαιδα, έχουν προσβληθεί από τα χημικά, ενώ αγνοείται η τύχη εκατοντάδων οικογενειών που βρίσκονταν στα καταφύγια.

Οι ΗΠΑ «δείχνουν» την Ρωσία, η Γερμανία δείχνει τον «Άσαντ», το Ισραήλ κατηγορεί Συρία και Ρωσία για τις θηριωδίες που φέρεται να έκαναν.

Η απάντηση της Δύσης αναμένεται να είναι σκληρή.Τη Δευτέρα του Πάσχα ο Αμερικανός πρόεδρος, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Δεν ξέρω ποιος μπορεί να είναι από πίσω, μπορεί να είναι η Συρία, μπορεί να είναι η Ρωσία, μπορεί να είναι και το Ιράν από πίσω ή μπορεί και όλοι μαζί».

Μέσα στις επόμενες ώρες, η κυβέρνηση της Ουάσινγκτον θα αποφασίσει αν θα επέμβει στρατιωτικά στη Συρία. Τα τύμπανα του πολέμου στη Μέση Ανατολή ηχούν και κανείς πλέον δεν μπορεί αν αποκλείσει μια εμπόλεμη σύρραξη των «ισχυρών παιχτών» του διπλωματικού παιχνιδιού, όπως γράφει χαρακτηριστικά η γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Κλείσιμο
«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να εξετάσουμε, είναι γιατί χρησιμοποιούνται ακόμη χημικά όπλα, ενώ η Ρωσία ήταν ο εγγυητής της κατάργησης όλων των χημικών όπλων», τόνισε από την πλευρά του ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις. Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας «δεν αποκλείει τίποτα» ως αντίδραση στη φερόμενη χημική επίθεση στην ανταρτοκρατούμενη πόλη στη Συρία και καθιστά τη Μόσχα υπεύθυνη για την ύπαρξη χημικών παραγόντων σε αυτό το θέατρο του πολέμου. Ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων ανακοίνωσε ότι ερευνά τις πληροφορίες για χημική επίθεση εναντίον της πόλης Ντούμα, του τελευταίου θύλακα των ανταρτών στην ανατολική Γούτα στη Συρία.

Την ίδια ώρα, η Άνγκελα Μέρκελ θεωρεί υπεύθυνη την κυβέρνηση του Άσαντ. Η κυβέρνηση του Βερολίνου καταδικάζει τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία επισημαίνοντας ότι τα στοιχεία δείχνουν πως υπεύθυνο είναι το καθεστώς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης