Τα διαμερίσματα του Πύργου Τραμπ δεν είχαν σύστημα κατάσβεσης γιατί ο Τραμπ το έκρινε ακριβό

tramp-tower-fotia

Αποκάλυψη στη σκιά του θανάτου του 67χρονου που έχασε τη ζωή του μετά από πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον 50ο όροφο του κτηρίου

Την απουσία συστήματος κατάσβεσης φωτιάς στα διαμερίσματα του Πύργου Τραμπ στη Νέα Υόρκη επειδή ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ θεωρούσε την εγκατάστασή του ακριβή και αχρειάστη αποκάλυψε η πυρκαγιά στον 50ο όροφο του κτηρίου στην οποία έχασε τη ζωή του ο 67χρονος Τοντ Μπράσνερ.

Όταν χτίστηκε ο πύργος το 1983 δεν προβλεπόταν από το νόμο να υπάρχουν συστήματα κατάσβεσης φωτιάς σε διαμερίσματα.

Οι νεώτεροι πολεοδομικοί κανόνες αντίθετα προέβλεπαν την εγκατάσταση τέτοιων συστημάτων επιβάλοντας το ίδιο στα παλιότερα διαμερίσματα μόνο αν σε αυτά γινόταν μεγάλη ανακαίνιση.

Το 1999 ψηφίστηκε νόμος που απαιτούσε να υπάρχουν τέτοια συστήματα σε όλες τις νέες πολυώροφες κατασκευές αλλά αξιωματούχοι που επηρέαζαν τον τότε δήμαρχο της Νέας Υόρκης Ρούντολφ Τζουλιάνι εμπόδισαν για άλλη μια φορά την υποχρεωτική εγκατάσταση και στα παλαιότερα κτήρια με το επιχείρημα ότι ήταν κοστοβόρο.

Ένας από τους πιο προβελημένους αξιωματούχους ήταν τότε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τελικά πείστηκε για την ανάγκη ύπαρξης τέτοιων συστημάτων και γι' αυτό ξόδεψε 3 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να εγκατασταθεί σύστημα κατάσβεσης στον World Tower Trump κόντα στο κτήριο των Ηνωμένων Εθνών.

Η μοναδική πυροπροστασία που είχε το διαμέρισμα του Μπράσνερ ήταν ανιχνευτές καπνού από τους οποίους ενημερώθηκε και η πυροσβεστική υπηρεσία της Νέας Υόρκης.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

George P

Είστε γραφικοί. Συνεχίστε έτσι, καλό του κάνετε.

tak

εάν κατάλαβε κανείς το άρθρο να μου πει κι εμένα.

Ελληνοαμερικανίδα

Πάλι Trump θα ψηφίσουμε.

DaybreakerATH

Ο τράμπ προσπαθεί να ξεβρωμίσει και να dekardashianate το σύστημα στις ΗΠΑ, το θέμα είναι να καταφέρει να αντέξει το βρώμικο πόλεμο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης