Η Τουρκία θα απελάσει περίπου 600 Aφγανούς μετανάστες

Η Τουρκία θα απελάσει περίπου 600 Aφγανούς μετανάστες

Η απέλαση θα γίνει μέσα στο σαββατοκύριακο με ναυλωμένες πτήσεις προς την Καμπούλ – Ανθρωπιστικές οργανώσεις αντιτίθενται στην απόφαση 

1371298
Περίπου 600 μετανάστες από το Αφγανιστάν θα απελαθούν αυτό το σαββατοκύριακο από την Τουρκία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι Αφγανοί είχαν περάσει στην Τουρκία μέσω του Ιράν εξαιτίας των «συνεχιζόμενων τρομοκρατικών ενεργειών και των οικονομικών προβλημάτων» στο Αφγανιστάν, αναφέρει το υπουργείο. Οι αρχές ασφαλείας τους είχαν παραδώσει στις περιφερειακές υπηρεσίες μετανάστευσης.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι διαδικασίες έκδοσης ολοκληρώθηκαν για 591 μετανάστες στην ανατολική επαρχία του Ερζερούμ. Σήμερα και αύριο θα αναχωρήσουν ναυλωμένες πτήσεις προς την Καμπούλ, με τις οποίες θα μεταφερθούν στο Αφγανιστάν.

Αντιδρούν οι ανθρωπιστικές οργανώσεις

Ανθρωπιστικές οργανώσεις κατηγορούν την Τουρκία για τις απελάσεις μεταναστών στις χώρες τους, οι οποίες μαστίζονται από ένοπλες συγκρούσεις, περιλαμβανομένου του Αφγανιστάν, με το αιτιολογικό ότι θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές τους.

Κλείσιμο
Αυτή την εβδομάδα η εφημερίδα Hurriyet έγραψε ότι πολλές χιλιάδες αφγανοί μετανάστες έχουν εισέλθει στην Τουρκία τους τελευταίους μήνες και περπατούσαν επί ημέρες από τα σύνορα για να φθάσουν στο Ερζερούμ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης