ΗΠΑ: Ο Τραμπ θα στείλει έως 4.000 εθνοφρουρούς στα σύνορα με το Μεξικό

ΗΠΑ: Ο Τραμπ θα στείλει έως 4.000 εθνοφρουρούς στα σύνορα με το Μεξικό

Ο Τραμπ πρόσθεσε ότι η δύναμη αυτή «πιθανόν θα παραμείνει» στα σύνορα, «ή τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος της», μέχρις ότου ολοκληρωθεί η ανέγερση του τείχους που θέλει για να κλείσουν τα σύνορα με το Μεξικό

us-national-guard
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε την Πέμπτη να στείλει «από 2.000 ως 4.000» στελέχη της Εθνοφρουράς στα σύνορα με το Μεξικό για να συμβάλλουν στην πάταξη της παράνομης μετανάστευσης.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε μια ένδειξη για το μέγεθος της δύναμης που σκοπεύει να αναπτύξει στα σύνορα των δύο χωρών.

Ο Τραμπ πρόσθεσε ότι η δύναμη αυτή «πιθανόν θα παραμείνει» στα σύνορα, «ή τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος της», μέχρις ότου ολοκληρωθεί η ανέγερση του τείχους που θέλει για να κλείσουν τα σύνορα με το Μεξικό.

Ο αμερικανός πρόεδρος ερωτηθείς σχετικά είπε ότι δεν γνωρίζει πόσο θα κοστίσει η ανάπτυξη των δυνάμεων της Εθνοφρουράς.

Την Τετάρτη, η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι συντονίζεται με τους κυβερνήτες των παραμεθόριων Πολιτειών για να αποτιμηθεί πώς η Εθνοφρουρά μπορεί να ενισχύσει τη δράση των ομοσπονδιακών και τοπικών υπηρεσιών που είναι αρμόδιες για τη φύλαξη των συνόρων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης