Ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα μπορούσε να πλήξει τις βρετανικές ακτές μέσα σε έξι μήνες

kim_giong

Η έκθεση της Επιτροπής Αμυντικής Επιτροπής των Κοινοτήτων διευκρινίζει ότι, δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία που να δείχνουν ότι η Πιονγιάνγκ θα μπορούσε να εξοπλίσει τους πυραύλους αυτούς με πυρηνικές κεφαλές

Το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν θα μπορούσε να πλήξει μέσα σε έξι μήνες τις βρετανικές ακτές με διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο, όπως προειδοποιούν Βρετανοί βουλευτές σε έκθεσή τους.

Το καθεστώς της Βορείου Κορέας είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα μπορούσε να πλήξει τις βρετανικές ακτές με έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο μέσα σε διάστημα έξι έως 18 μηνών, υποστηρίζουν βουλευτές της Βρετανίας, όπως αναφέρει το δίκτυο BBC.

Ωστόσο, η έκθεση της Επιτροπής Αμυντικής Επιτροπής των Κοινοτήτων διευκρινίζει ότι, δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία που να δείχνουν ότι η Πιονγιάνγκ θα μπορούσε να εξοπλίσει τους πυραύλους αυτούς με πυρηνικές κεφαλές.

Οι βουλευτές, οι οποίοι διενεργούν μελέτη για να εκτιμήσουν τον βαθμό απειλής τους από την πατρίδα του Κιμ, πρόσθεσαν ότι ένα, τέτοιο ενδεχόμενο φαίνεται «εξαιρετικά απίθανο».Επιπλέον, περιέγραψαν τον επικεφαλής της χώρας Kim ως «αδίστακτο αλλά λογικό».

«Είναι αδίστακτος, όπως και άλλοι κομμουνιστές δικτάτορες, αλλά είναι λογικός» και θα μπορούσε να «αποθαρρύνει τη χρήση πυρηνικών όπλων«, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην έκθεση.

Συνολικά η Πιονγιάνγκ έχει πραγματοποιήσει έξι πυρηνικές δοκιμές και διαθέτει έναν βαλλιστικό πύραυλο που οι ειδικοί πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να πλήξει τις αμερικανικές ακτές.

Στην έκθεση των Βρετανών βουλευτών εκφράζονται επίσης αμφιβολίες για το αν ο Κιμ θα κρατήσει την υπόσχεσή του, ότι προτίθεται να εγκαταλείψει το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας του.

Οι βουλευτές προειδοποιούν επίσης ότι η Βρετανία θα μπορούσε να γίνει στόχος κυβερνοεπιθέσεων από το καθεστώς της Πιονγιάνγκ, επισημαίνει το βρετανικό δίκτυο.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

σιγα

6 μήνες. Πιφφφφφ... σιγά τα ωά

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

usa

Μεταξύ αυτών και αρκετοί οικείοι του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, την ώρα που ο σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών Αντέλ αλ-Τζουμπέιρ δήλωνε πως η χώρα του αρνείται τη διεθνή έρυνα που η Τουρκία ζήτησε να διεξαχθεί για τον φόνο

1048492826

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος, πολύ χαρούμενος», αντέδρασε ο 42χρονος Ναβάλνι, ο οποίος είχε μεταβεί στο Στρασβούργο για να παρευρεθεί στην ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου.