Ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα μπορούσε να πλήξει τις βρετανικές ακτές μέσα σε έξι μήνες

kim_giong

Η έκθεση της Επιτροπής Αμυντικής Επιτροπής των Κοινοτήτων διευκρινίζει ότι, δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία που να δείχνουν ότι η Πιονγιάνγκ θα μπορούσε να εξοπλίσει τους πυραύλους αυτούς με πυρηνικές κεφαλές

Το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν θα μπορούσε να πλήξει μέσα σε έξι μήνες τις βρετανικές ακτές με διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο, όπως προειδοποιούν Βρετανοί βουλευτές σε έκθεσή τους.

Το καθεστώς της Βορείου Κορέας είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα μπορούσε να πλήξει τις βρετανικές ακτές με έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο μέσα σε διάστημα έξι έως 18 μηνών, υποστηρίζουν βουλευτές της Βρετανίας, όπως αναφέρει το δίκτυο BBC.

Ωστόσο, η έκθεση της Επιτροπής Αμυντικής Επιτροπής των Κοινοτήτων διευκρινίζει ότι, δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία που να δείχνουν ότι η Πιονγιάνγκ θα μπορούσε να εξοπλίσει τους πυραύλους αυτούς με πυρηνικές κεφαλές.

Οι βουλευτές, οι οποίοι διενεργούν μελέτη για να εκτιμήσουν τον βαθμό απειλής τους από την πατρίδα του Κιμ, πρόσθεσαν ότι ένα, τέτοιο ενδεχόμενο φαίνεται «εξαιρετικά απίθανο».Επιπλέον, περιέγραψαν τον επικεφαλής της χώρας Kim ως «αδίστακτο αλλά λογικό».

«Είναι αδίστακτος, όπως και άλλοι κομμουνιστές δικτάτορες, αλλά είναι λογικός» και θα μπορούσε να «αποθαρρύνει τη χρήση πυρηνικών όπλων«, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην έκθεση.

Συνολικά η Πιονγιάνγκ έχει πραγματοποιήσει έξι πυρηνικές δοκιμές και διαθέτει έναν βαλλιστικό πύραυλο που οι ειδικοί πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να πλήξει τις αμερικανικές ακτές.

Στην έκθεση των Βρετανών βουλευτών εκφράζονται επίσης αμφιβολίες για το αν ο Κιμ θα κρατήσει την υπόσχεσή του, ότι προτίθεται να εγκαταλείψει το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας του.

Οι βουλευτές προειδοποιούν επίσης ότι η Βρετανία θα μπορούσε να γίνει στόχος κυβερνοεπιθέσεων από το καθεστώς της Πιονγιάνγκ, επισημαίνει το βρετανικό δίκτυο.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

σιγα

6 μήνες. Πιφφφφφ... σιγά τα ωά

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

do_032

Οίκος...μόδας ή Ντάουνινγκ Στριτ; - Η Τερέζα Μέι οργάνωσε πάρτι για την «Εβδομάδα Μόδας» - Η πρώην «Πρώτη Κυρία» Σαμάνθα Κάμερον επέστρεψε στο «Νο 10» ως σχεδιάστρια

ISTANBULNEWAIRPORT

Οι εργαζόμενοι του νέου αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης, το οποίοαναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στις 29 Οκτωβρίου, συχνά παραπονιούνται για τις συνθήκες εργασίας, διατροφής και στέγασης στη δομή, με τις ενώσεις να την παρομοιάζουν με στρατόπεδο συγκέντρωσης

Florence-trumper

Η συγκεκριμένη πολιτεία  έχει πληγεί περισσότερο από τον κυκλώνα, με τα ποτάμια να συνεχίζουν να υπερχειλίζουν, ενώ χιλιάδες σπίτια και δρόμοι εξακολουθούν να είναι πλημμυρισμένα