Ένα πασχαλινό σοκολατένιο αυγό για καλό σκοπό

job-0020-1024x1024

Για το φετινό Πάσχα, δημιουργήθηκε το σοκολατένιο αυγό «Egg-ism» (Egg + autism) με στόχο να ευαισθητοποιήσει και να προάγει την ένταξη και αποδοχή των 700.000 ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο με αυτισμό

Ένα πασχαλινό σοκολατένιο αυγό μπορεί να είναι έργο τέχνης ή δημιουργία υψηλής ζαχαροπλαστικής, αλλά και να προωθεί έναν καλό σκοπό, όπως την κοινωνική ενσωμάτωση ατόμων με αυτισμό.

Η σοκολατοποιία - κοινωνική επιχείρηση
Harry Specters άνοιξε τις πύλες της το 2012 στην πόλη Έλι στο Κέιμπριτζσαϊρ της Αγγλίας με στόχο την παροχή απασχόλησης, κατάρτισης, εργαστηρίων και δωρεάν καθοδήγησης για νέους με αυτισμό.

Για το φετινό Πάσχα, η ομάδα δημιούργησε το σοκολατένιο αυγό «Egg-ism» (Egg + autism) με στόχο να ευαισθητοποιήσει και να προάγει την ένταξη και αποδοχή των 700.000 ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο με αυτισμό.

Προσεκτικά ζωγραφισμένο στο χέρι με βούτυρο κακάο, με χρήση φυσικών βρώσιμων χρωμάτων, σε μια κρεμώδη λευκή σοκολάτα, το μπλε αυγό (το μπλε χρώμα αντιπροσωπεύει την ευαισθητοποίηση για τον αυτισμό) είναι τυλιγμένο με κορδέλα και φέρει ειδική ετικέτα. Το 60% των εσόδων της εταιρείας προορίζεται για τους κοινωνικούς της στόχους.Η Mona Shah ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Harry Specters με εμπειρία ως σύμβουλος εταιρικής διακυβέρνησης στην υπηρεσία ψυχικής υγείας του NHS και αγάπη για τη σοκολάτα είναι μητέρα ενός γιου με αυτισμό.

Έχοντας επίγνωση της έλλειψης ευκαιριών απασχόλησης για άτομα με Διαταραχή του Αυτιστικού Φάσματος, όπως ο γιος της, η Mona αποφάσισε να κάνει τη διαφορά και δημιούργησε τη Harry Specters.

Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης σε ένα κατάστημα με προϊόντα σοκολάτας σε διακοπές στη Σκωτία το 2011, η Mona ανακάλυψε τον ιδανικό τρόπο για να συνδυάσει το πάθος της για τη δημιουργία θετικής αλλαγής για άτομα με αυτισμό με την αγάπη της για τη σοκολάτα.

Η Mona, ο σύζυγός της, Shaz και ο γιος τους Ash, βρίσκονται πίσω από αυτή την κοινωνική επιχείρηση Harry Specters.

Τα άτομα με αυτισμό μπορούν να είναι πολύ δημιουργικά, εξηγεί η ιδρύτρια της κοινωνικής επιχείρησης. Ένας από τους υπαλλήλους μας είναι πρόθυμος να μοιραστεί ιδέες για νέες γεύσεις για τις σοκολάτες μας, ενώ μια άλλη κοπέλα έχει ένα δημιουργικό μοναδικό τρόπο να συσκευάζει τις σοκολάτες. Συμμετέχουν σε κάθε πτυχή της επιχείρησης - από την παρασκευή και τη συσκευασία των προϊόντων έως το σχεδιασμό και τη φωτογράφιση, αναφέρει στην ιστοσελίδα της επιχείρησης.

Είναι σημαντικό να βρίσκονται σε ένα ασφαλές και υποστηρικτικό εργασιακό περιβάλλον, όπου έχουν την ελευθερία να χρησιμοποιούν τις δυνάμεις τους για να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν σε μέλη που συνεισφέρουν στην κοινωνία, υπογραμμίζει. «Έχουμε στενούς δεσμούς με ειδικά σχολεία στην περιοχή, προσλαμβάνουμε μαθητές για επαγγελματική εμπειρία, μαθητεία και εργασία και δεχόμαστε επισκέψεις» τονίζει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

raoni

Ο Ραονί, που έχει αναχθεί σε σύμβολο του Αμαζονίου, με τον διακοσμητικό δίσκο στο χείλος, τα κίτρινα φτερά παπαγάλου στο κεφάλι και τα σκουλαρίκια του, έγινε γνωστός παγκοσμίως για τον αγώνα του τη δεκαετία του 1980, στο πλευρό του Στινγκ

blenheim

Η χρυσή τουαλέτα είχε εκτεθεί για πρώτη φορά στο μουσείο της Νέας Υόρκης Γκούγκενχαϊμ και είχε χρησιμοποιηθεί από περίπου 100.000 επισκέπτες, στο διάστημα από τον Σεπτέμβριο 2016 ως το καλοκαίρι 2017

1