Υπουργός Εμπορίου ΗΠΑ: Ο κάθε πόλεμος μπορεί να λήξει με μια διαπραγμάτευση

ross

"Τα αντίποινα της Κίνας δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσουν, απορώ που η Wall Street εξεπλάγην τόσο" - "Οι δασμοί της Κίνας αφορούν μόνο το 0,3% του ΑΕΠ των ΗΠΑ"

Υπόνοιες πως η Αμερική ίσως επιχειρεί να "εκμαιεύσει" μια διαπραγμάτευση από την Κίνα, αφήνει ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Ουίλμπουρ Ρος, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό CNBC την Τετάρτη.

"Ο πλανήτης αναγνωρίζει ότι οι κλιμακώμενες εντάσεις στο εμπόριο έχουν ξεφύγει εκτός ελέγχου, αλλά η κατάσταση αυτή δεν αποτελεί Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο", δήλωσε ο Ρος.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, o υπουργός παραδέχθηκε πως ο εμπορικός "πόλεμος" θα μπορούσε να καταλήξει "σε συμφωνία", όπως τόνισε, συμπληρώνοντας ότι "όλοι οι πόλεμοι, ακόμα και αυτοί με όπλα, καταλήγουν σε διαπραγματεύσεις".

Ο υπουργός δεν ξεκαθάρισε ωστόσο δεν είναι σαφές εάν τέτοιου είδους συνομιλίες μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τα τέλη Μαΐου ή αργότερα.

"Δεν θα προκαλούσε καθόλου έκπληξη εάν η έκβαση όλου αυτού είναι κάποιου είδους διαπραγμάτευση", δήλωσε ο Ρος στο CNBC. "Είναι πολύ δύσκολο να καθοριστεί συγκεκριμένος χρόνος για διαπραγματεύσεις που είναι τόσο περίπλοκες όσο αυτές".

Ο Ρος παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κόσμος δεν θα πρέπε να εκπλήσσεται από την αντεπίθεση της Κίνας στο θέμα των δασμών. "Μου φαίνεται περίεργο που στη Wall Street είναι τόσο έκπληκτοι", δήλωσε αναφερόμενος στο sell-off στα χρηματιστήρια.

Τέλος, ο υπουργός εμφανίστηκε καθησυχαστικός όσον αφορά το αντίκτυπο των κινεζικών αντίποινων. Όπως ανέφερε, οι δασμοί της Κίνας αντικατοπτρίζουν "ζημιά" της τάξεως "μόλις" 0,3% του ΑΕΠ των ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

siria_blust

Τουλάχιστον 14 άμαχοι, «ανάμεσά τους δύο γυναίκες και πέντε παιδιά», σκοτώθηκαν σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς γύρω από την κοινότητα Άιν ατ Τίνα στην επαρχία Κουνέιτρα, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων