Ντι Μάιο: «Η Λέγκα να διαλέξει αν θα κυβερνήσει με τα Πέντε Αστέρια ή θα μείνει με τον Μπερλουσκόνι»

di-maio

Ο Ντι Μάιο υπογράμμισε ότι η όποια κυβερνητική συνεργασία με την Λέγκα ή με την κεντροαριστερά θα είναι «μια διαφανής συμφωνία η οποία θα γίνει ενώπιον των Ιταλών»

Στις πιθανές πολιτικές εξελίξεις και στη δυνατότητα να σχηματισθεί νέα κυβέρνηση, αναφέρθηκε ο υποψήφιος πρωθυπουργός των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, σε συνέντευξή του στο ιταλικό ιδιωτικό κανάλι La7.

«Η Λέγκα πρέπει να διαλέξει αν θέλει να κυβερνήσει με τα Πέντε Αστέρια ή να παραμείνει με την παλιά πολιτική κάστα του Μπερλουσκόνι», δήλωσε ο Ντι Μάιο. Παράλληλα, τόνισε ότι σε περίπτωση που προκηρυχθούν νέες εκλογές, θα μετατραπούν σε μια αναμέτρηση ανάμεσα στο κίνημά του και στην Λέγκα, «αν ο Ματτέο Σαλβίνι αποφασίσει να μην συμμαχήσει με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι».

Ο Ντι Μάιο υπογράμμισε ότι η όποια κυβερνητική συνεργασία με την Λέγκα ή με την κεντροαριστερά θα είναι «μια διαφανής συμφωνία η οποία θα γίνει ενώπιον των Ιταλών».

«Η μεγάλη πρόκληση, για εμάς, είναι να βελτιώσουμε την καθημερινή ζωή των Ιταλών. Χωρίς να αναφερόμαστε μόνον στο τι λένε οι επίσημοι στατιστικοί δείκτες», δήλωσε ο Ντι Μάιο, ο οποίος θεωρεί ότι ο κλασικός διαχωρισμός ανάμεσα σε δεξιά και αριστερά, «ανήκει, πλέον, στο παρελθόν».

Το κίνημα Πέντε Αστέρων, τέλος, επιβεβαίωσε ότι τάσσεται κατά μιας κυβέρνησης «ευρείας συμμετοχής», με κύριο στόχο την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

colom

Η κυβέρνηση επέρριψε την ευθύνη για την επίθεση στην οργάνωση ELN (Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός), με αποτέλεσμα ο πρόεδρος Ντούκε να ζητήσει από την Αβάνα τη σύλληψη και έκδοση 10 διοικητών του ELN από την Κούβα, όπου είχαν μεταβεί για ειρηνευτικές συνομιλίες

tixhografies

Από το 2014 οι τοιχογραφίες είχαν περιέλθει στην κ. Τασούλα Χατζητοφή από την Αμμόχωστο, η οποία ζει στην Χάγη και επί Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Α΄ είχε συμβάλει στον επαναπατρισμό εκκλησιαστικών κειμηλίων