ΗΠΑ: Εταιρεία δώρισε 29 εκατ. δολάρια σε κρυπτονόμισμα σε δημόσια σχολεία

ripple22

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δωρεά στην ιστορία των κρυπτονομισμάτων

Τα κρυπτονομίσματα μπορεί να έχουν πάρει την "κατηφόρα", ωστόσο μια ευχάριστη είδηση από τη ανερχόμενη αυτή αγορά έχει προκαλέσει αίσθηση τις τελευταίες ώρες.

Η Ripple, η εταιρεία πίσω από το κρυπτονομίσμα XRP, δώρισε συνολικά 29 εκατ. δολάρια (μεταφρασμένα σε XRP) στα δημόσια σχολεία των ΗΠΑ, εκπληρώνοντας περισσότερα από 35.000 αιτήματα χρηματοδότησης από δασκάλους μέσω του φιλανθρωπικού ταμείου DonorsChoose!

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δωρεά που έχει καταγραφεί στο χώρο των κρυπτονομισμάτων.

Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να εξοπλιστούν περισσότερες από 30.000 σχολικές αίθουσες σε 50 πολιτείες των ΗΠΑ, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 1 εκατομμύριο μαθητές θα αποκτήσουν βιβλία, σχολικά είδη, πρόσβαση σε νέες τεχνολογίες, σε σχολικές εκδρομές κλπ.

Σημειώνεται ότι τα XRP θα μετατραπούν σταδιακά σε δολάρια, προκειμένου να μην υπάρξουν μεγάλες αναταράξεις στην αγορά, καθώς πρόκειται για ένα τεράστιο ποσό, και η αγορά των κρυπτονομισμάτων διαθέτει σχετικά μικρή κεφαλαιοποίηση.

Η κίνηση αυτή ενεργοποίησε πολλούς καλλιτέχνες και διάσημους, οι οποίοι τη μοιράστηκαν στα social media ενθουσιασμένοι, μεταξύ αυτών και ο Ashton Kutcher.

aston22


Όσον αφορά την ίδια τη Ripple, πρόκειται για μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες της Sillicon Valley, έχοντας ξεπεράσει πλέον σε κεφαλαιοποίηση την Uber. Η εταιρεία έχει λανσάρει το δικό της κρυπτονομίσμα, το XRP, γεγονός που το καθιστά ένα από τα ελάχιστα centralised κρυπτονομίσματα, δηλαδή νόμισμα το οποίο ουσιαστικά υπόκειται σε έλεγχο, σε κάποια εποπτικη αρχή (στην προκειμένη από την εταιρεία που το έχει εκδώσει), κάτι που δε συνατάται στα περισσότερα "παραδοσιακά" κρύπτο όπως το Bitcoin. Άλλωστε η όλη ουσία της ύπαρξης τους είναι η αποφυγή του εποπτικού ελέγχου...

Ωστόσο η Ripple "παίζει το παιχνίδι" διαφορετικά. Για την ακριβεία πρόκειται για το μοναδικό κρυπτονομίσμα που συμμαχεί ουσιαστικά με τις τράπεζες, καθώς η τεχνολογία πίσω από αυτό μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για τις τράπεζες και τον τρόπο που εκτελούν τις συναλαλγές τους στο μέλλον. Το αν θα φέρει πράγματι επανάσταση στο χρηματοπιστωτικό τομέα θα το δείξει βέβαια η ιστορία...

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

british_airways

Το Φόρεϊν Όφις, στη σελίδα του με τις ταξιδιωτικές οδηγίες για όσους σκοπεύουν να επισκεφθούν την Αίγυπτο, αναφέρει ότι υπάρχει «αυξημένος κίνδυνος τρομοκρατίας εναντίον της αεροπλοΐας»

stenaa

Ο επικεφαλής του Φόρεϊν Όφις είπε ότι το Λονδίνο επιθυμεί να πέσει η ένταση με το Ιράν, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής αντιμετώπισης κρίσεων COBRA

hitler_1

«Υπάρχουν στιγμές που η ανυπακοή μπορεί να γίνει καθήκον», σημείωσε η Άνγκελα Μέρκελ, στην ομιλία της σε μια τελετή στο Βερολίνο, ενώπιον νεοσύλλεκτων του γερμανικού στρατού - Η επιχείρηση «Βαλκυρία» είναι η γνωστότερη πράξη αντίστασης εναντίον του χιτλερικού καθεστώτος

15
boris-blimp

Βασισμένο στο πορτοκαλί μπαλόνι του «μωρού Τραμπ», το μπαλόνι του Τζόνσον τον έδειχνε να φοράει ένα μπλουζάκι που εικόνιζε ένα κόκκινο λεωφορείο και τη φράση «350 εκατομμύρια λίρες»