Αυτές είναι οι εταιρείες που θα "πονέσουν" περισσότερο από έναν εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας

Αυτές είναι οι εταιρείες που θα "πονέσουν" περισσότερο από έναν εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας

Η Apple θα δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα από τα "χαμένα" έσοδα της Κίνας, σε περίπτωση που ο Τραμπ κλιμακώσει τα "trade wars"

Apple
Το MarketWatch σε συνεργασία με τη FactSet παρουσιάζει τις σημαντικότερες εταιρείες που θα δεχθούν το μεγαλύτερο πλήγμα από έναν ενδεχόμενο εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας λόγω των δασμών Τραμπ.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι η Apple θα είναι η μεγάλη χαμένη σε περίπτωση που ξεσπάσει ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών, με το ένα πέμπτο του κύκλου εργασιών για το περασμένο έτος να αφορά τις πωλήσεις στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.
Βέβαια, όπως γίνεται αντιληπτό και από τα παρακάτω πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία της FactSet, υπάρχουν άλλες εταιρείες με υψηλότερο ποσοστό πωλήσεων (επί των συνολικών) στην Κίνα.

Αυτό που καθιστά την εταιρεία του Steve Jobs μία εξ αυτών που θα δεχθούν καίριο πλήγμα, είναι το ασύλληπτο ποσό των πωλήσεων στην Κίνα (περί τα 45 δισεκ. δολάρια), αν ληφθεί υπόψη ότι τα συνολικά έσοδα για το 2017 ξεπέρασαν τα 228 δισεκ. δολάρια!

Επίσης, σημαντικό πλήγμα αναμένεται να δεχθούν και ορισμένοι εκ των υπόλοιπων κολοσσών της βορειοαμερικανικής ηπείρου, όπως οι Boeing, Qualcomm, Micron Technology, Broadcom και Cisco.

Επισημαίνεται πως, νωρίτερα σήμερα (29 Μαρτίου 2018), ο Terry Branstad, Αμερικανός πρέσβης στο Πεκίνο, ανέφερε πως η Κίνα δεν έχει αντιμετωπίσει δίκαια τις αμερικανικές εταιρείες, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο δίκτυο CNBC.

Κλείσιμο
Παράλληλα, κάλεσε την ασιατική χώρα να αλλάξει τις άδικες πολιτικές της.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, το Πεκίνο ανέφερε ότι ενδέχεται να επιβάλλει δασμούς ύψους 3 δισ. δολ. σε βάρος 128 αμερικανικών προϊόντων, ως αντίποινα για τους δασμούς (ύψους 60 δισ. δολ. ετησίως) που ανακοίνωσε πρόσφατα Ουάσιγκτον απέναντι στο Πεκίνο, με αφορμή τη «χρόνια κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας».

Μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε σήμερα ενώπιον δημοσιογράφων, ο Κινέζος υπουργός Εμπορίου, Gao Feng, τόνισε ότι τα εμπορικά μέτρα των ΗΠΑ αποτελούν χαρακτηριστική περίπτωση εμπορικού προστατευτισμού, καθώς και ότι αντανακλούν μία ψυχροπολεμική στάση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης