Γεωργία: Απέλαση ρώσου διπλωμάτη σε ένδειξη αλληλεγγύης στη Βρετανία

Γεωργία: Απέλαση ρώσου διπλωμάτη σε ένδειξη αλληλεγγύης στη Βρετανία

Η χώρα δεν έχει διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσία από το 2008 – Κήρυξε ανεπιθύμητο έναν ρώσο διπλωμάτη στην πρεσβεία της Ελβετίας στο Τμπιλίσι

16445036
Την απέλαση ενός ρώσου διπλωμάτη αποφάσισε η Γεωργία. Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών διευκρινίζεται ότι η απόφαση δείχνει την αλληλεγγύη της χώρας στη Bρετανία, λόγω της υπόθεσης Σκριπάλ.

Αν και η Γεωργία δεν διαθέτει διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσία από το 2008, χαρακτήρισε ανεπιθύμητο πρόσωπο έναν ρώσο διπλωμάτη που βρίσκεται στην πρεσβεία της Ελβετίας στο Τμπιλίσι. Αν και δεν αποκαλύπτεται η ταυτότητά του, ο διπλωμάτης καλείται να εγκαταλείψει τη χώρα μέσα σε μια εβδομάδα. ι βρετανικές αρχές έχουν κατηγορήσει το ρωσικό κράτος ότι νωρίτερα αυτόν τον μήνα πραγματοποίησε στην Αγγλία επίθεση με νευροπαραλυτικό χημικό παράγοντα.

Η Γεωργία διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με τη γειτονική Ρωσία το 2008, έπειτα από έναν σύντομο πόλεμο ανάμεσα στις δύο χώρες για τις περιφέρειες της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας που αποσχίσθηκαν από τη Γεωργία και τις οποίες η Ρωσία αναγνωρίζει ως ανεξάρτητα κράτη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης