Γεωργία: Απέλαση ρώσου διπλωμάτη σε ένδειξη αλληλεγγύης στη Βρετανία

16445036

Η χώρα δεν έχει διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσία από το 2008 – Κήρυξε ανεπιθύμητο έναν ρώσο διπλωμάτη στην πρεσβεία της Ελβετίας στο Τμπιλίσι

Την απέλαση ενός ρώσου διπλωμάτη αποφάσισε η Γεωργία. Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών διευκρινίζεται ότι η απόφαση δείχνει την αλληλεγγύη της χώρας στη Bρετανία, λόγω της υπόθεσης Σκριπάλ.

Αν και η Γεωργία δεν διαθέτει διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσία από το 2008, χαρακτήρισε ανεπιθύμητο πρόσωπο έναν ρώσο διπλωμάτη που βρίσκεται στην πρεσβεία της Ελβετίας στο Τμπιλίσι. Αν και δεν αποκαλύπτεται η ταυτότητά του, ο διπλωμάτης καλείται να εγκαταλείψει τη χώρα μέσα σε μια εβδομάδα. ι βρετανικές αρχές έχουν κατηγορήσει το ρωσικό κράτος ότι νωρίτερα αυτόν τον μήνα πραγματοποίησε στην Αγγλία επίθεση με νευροπαραλυτικό χημικό παράγοντα.

Η Γεωργία διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με τη γειτονική Ρωσία το 2008, έπειτα από έναν σύντομο πόλεμο ανάμεσα στις δύο χώρες για τις περιφέρειες της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας που αποσχίσθηκαν από τη Γεωργία και τις οποίες η Ρωσία αναγνωρίζει ως ανεξάρτητα κράτη.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Λιλικας

ΕΚΛΑΣΕ Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΒΡΩΜΗΣΕ ΟΛΗ Η ΡΩΣΙΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑ...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

merkelina

Μετά τις βαριές απώλειες που υπέστη το αδελφό βαυαρικό κόμμα της CDU, η Ένωση Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), την περασμένη εβδομάδα, οι δημοσκοπήσεις υποδεικνύουν ότι και το κόμμα της καγκελαρίου θα δει το ποσοστό του να πέφτει πολύ την 28η Οκτωβρίου

arabia

Νιώθει προδομένος από ηγέτες που του γύρισαν την πλάτη, αναφέρει στην Wall Street Journal πηγή από το στενό περιβάλλον της βασιλικής οικογένειας - Φέρεται να συνδέεται με στενή φιλία με τον Τζάρεντ Κούσνερ, παρά το γεγονός ότι ο Τραμπ ισχυρίζεται ότι «είναι απλοί γνωστοί»

6