Τριετή επιβράδυνση οικονομικής ανάπτυξης προβλέπει η κεντρική τράπεζα της Πορτογαλίας

Τριετή επιβράδυνση οικονομικής ανάπτυξης προβλέπει η κεντρική τράπεζα της Πορτογαλίας

Η πορτογαλική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,7% πέρυσι, τον ταχύτερο από το 2000, χάρη στις εξαγωγές, τον τουρισμό και τις επενδύσεις, καθώς η οικονομία ανέκαμψε από την κρίση χρέους του 2011-14

zdfndfn
Η Τράπεζα της Πορτογαλίας διατήρησε αμετάβλητες τις βασικές οικονομικές της προβλέψεις για τη χώρα, στις εκτιμήσεις που δημοσιοποίησε σήμερα, με την ανάπτυξη να επιβραδύνεται οριακά στο 1,9% το 2019 από το 2,3% που είναι η πρόβλεψη για φέτος.

Η πορτογαλική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,7% πέρυσι, τον ταχύτερο από το 2000, χάρη στις εξαγωγές, τον τουρισμό και τις επενδύσεις, καθώς η οικονομία ανέκαμψε από την κρίση χρέους του 2011-14.

Το μόνο σημείο στο οποίο διαφαίνεται βελτίωση σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις του Δεκεμβρίου είναι η ανεργία, με την κεντρική τράπεζα να προβλέπει μείωση στο 7,3% φέτος, χαμηλότερα από την προηγούμενη πρόβλεψη για 7,8%. Η ανεργία αναμένεται να διαμορφωθεί στο 5,6% το 2020 από το 8,9% πέρυσι.

Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι η χαμηλότερη ανάπτυξη για την περίοδο που αφορούν οι προβλέψεις της αντανακλούν τη χαμηλότερη αύξηση των εξαγωγών και διαρθρωτικές αγκυλώσεις.

Για το 2020, ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης προβλέπεται στο 1,7%, όπως και στις εκτιμήσεις του Δεκεμβρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης