Τριετή επιβράδυνση οικονομικής ανάπτυξης προβλέπει η κεντρική τράπεζα της Πορτογαλίας

zdfndfn

Η πορτογαλική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,7% πέρυσι, τον ταχύτερο από το 2000, χάρη στις εξαγωγές, τον τουρισμό και τις επενδύσεις, καθώς η οικονομία ανέκαμψε από την κρίση χρέους του 2011-14

Η Τράπεζα της Πορτογαλίας διατήρησε αμετάβλητες τις βασικές οικονομικές της προβλέψεις για τη χώρα, στις εκτιμήσεις που δημοσιοποίησε σήμερα, με την ανάπτυξη να επιβραδύνεται οριακά στο 1,9% το 2019 από το 2,3% που είναι η πρόβλεψη για φέτος.

Η πορτογαλική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,7% πέρυσι, τον ταχύτερο από το 2000, χάρη στις εξαγωγές, τον τουρισμό και τις επενδύσεις, καθώς η οικονομία ανέκαμψε από την κρίση χρέους του 2011-14.

Το μόνο σημείο στο οποίο διαφαίνεται βελτίωση σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις του Δεκεμβρίου είναι η ανεργία, με την κεντρική τράπεζα να προβλέπει μείωση στο 7,3% φέτος, χαμηλότερα από την προηγούμενη πρόβλεψη για 7,8%. Η ανεργία αναμένεται να διαμορφωθεί στο 5,6% το 2020 από το 8,9% πέρυσι.

Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι η χαμηλότερη ανάπτυξη για την περίοδο που αφορούν οι προβλέψεις της αντανακλούν τη χαμηλότερη αύξηση των εξαγωγών και διαρθρωτικές αγκυλώσεις.

Για το 2020, ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης προβλέπεται στο 1,7%, όπως και στις εκτιμήσεις του Δεκεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

usa

Μεταξύ αυτών και αρκετοί οικείοι του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, την ώρα που ο σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών Αντέλ αλ-Τζουμπέιρ δήλωνε πως η χώρα του αρνείται τη διεθνή έρυνα που η Τουρκία ζήτησε να διεξαχθεί για τον φόνο

1048492826

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος, πολύ χαρούμενος», αντέδρασε ο 42χρονος Ναβάλνι, ο οποίος είχε μεταβεί στο Στρασβούργο για να παρευρεθεί στην ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου.