Τρομακτικός λύκος-ρομπότ προστατεύει τις καλλιέργειες!

Τρομακτικός λύκος-ρομπότ προστατεύει τις καλλιέργειες!

Ιάπωνες αγρότες χρησιμοποιούν τον αποκρουστικό λύκο-ρομπότ για να τρομοκρατήσουν τα άγρια ζώα και... όχι μόνο

wolf
Τους τελευταίους οκτώ μήνες, στις φάρμες κοντά στην πόλη Kisarazu στην Ιαπωνία, μαζί με τους αγρότες και τις οικογένειες τους κατοικεί και ένας τρομακτικός λύκος ρομπότ. Ωστόσο μην ανησυχείτε! Το ρομπότ με το όνομα "Super Monster Wolf" δεν δημιουργήθηκε για να τρομοκρατήσει τους κατοίκους της περιοχής (αν και η εμφάνιση του είναι σίγουρα τρομαχτική) αλλά για να εμποδίσει τα ζώα από το να τρώνε τις καλλιέργειες των αγροτών.

Στην πραγματικότητα, η ιστορία του robowolf μπορούμε να πούμε ότι ξεκινά πολλά χρόνια πριν. Oι λύκοι εξαφανίστηκαν στην Ιαπωνία στις αρχές του 1800. Η αιτία? Κυνηγήθηκαν μέχρι αφανισμού, και μάλιστα με κρατική χορηγία, καθώς αποτελούσαν απειλή για τα ζωά των κτηνοτρόφων. Ωστόσο αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τη μαζική αύξηση του πληθυσμού άλλων ζώων τα οποία με τη σειρά τους αποτλεούν απειλή για τους αγρούς. Σήμερα στην Ιαπωνία θα βρούμε πληθώρα ελαφιών και αγριογούρουνων που αρέσκονται στο να τρώνε και να καταστρέφουν τις καλλιέργειες ρυζιού ανενόχλητα. Προφανώς, οι αγρότες δυσκολεύονταν πολύ από αυτό το γεγονός και έτσι σήμερα, 200 χρόνια μετά, οι μηχανικοί δημιούργησαν ένα ρομποτικό λύκο για να τους προστατεύσουν.

Φυσικά η τραγική ειρωνεία της υπόθεσης είναι πως ο άνθρωπος αναγκάστηκε να δημιουργήσει ένα είδος που εξαφάνισε ο ίδιος.

Η πρώτη επίσημη δοκιμή του λύκου ρομπότ μόλις τελείωσε και ήταν τόσο μεγάλη η επιτυχία της που ο λύκος εισέρχεται σε μαζική παραγωγή τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με την Asahi Television. Οι δοκιμές αποκάλυψαν ότι ο λύκος καλύπτει ακτίνα ενός χιλιομέτρου (.62 μίλια), όντας έτσι πιο αποτελεσματικός από έναν ηλεκτρικό φράκτη σύμφωνα με τον Chihiko Umezawa, αντιπρόσωπο του Γεωργικού Συνεταιρισμού της Ιαπωνίας. Ο ίδιος συμβούλευσε επίσης τους αργότες να επενδύσουν σε παραπάνω από έναν λύκους καθώς, επί του παρόντος, το ρομπότ είναι ακίνητο. Όσοι αγρότες λοιπόν, ενδιαφέρονται για κάτι καλύτερο από ένα παραδοσιακό σκιάχτρο, μπορούν να αγοράσουν το δικό τους robowolf στην -ιδιαίτερα υψηλή- τιμή των 514.000 γιεν (4.840 δολάρια).

Ο λύκος ρομπότ έχει μήκος 65 εκατοστά (2,2 πόδια) όπως περίπου και ένας πραγματικός λύκος. Έχει επίσης πλούσιο τρίχωμα και ένα εντυπωσιακό σύνολο λευκών και κοφτερών δοντιών. Χρησιμοποιεί ηλιακές επαναφορτιζόμενες μπαταρίες για την λειτουργία του και ανιχνεύει εισβολείς με τον αισθητήρα υπέρυθρων ακτίνων που διαθέτει.

Σύμφωνα με το BBC, όταν ο λύκος ρομπότ αισθάνεται ένα πλάσμα κοντά, χρησιμοποιεί ένα ευρύ φάσμα ήχων, συμπεριλαμβανομένου ενός πυροβολισμού, ενός ουρλιαχτού και μιας ανθρώπινης φωνής, για να τρομάξει και να διώξει το ενδεχόμενο θήραμα. Φυσικά, όλοι οι άνθρωποι που είναι αρκετά ατυχείς για να σκοντάψουν στην περιοχή είναι επίσης πιθανό να τρομάξουν. Ωστόσο, οι μηχανικοί που κατασκεύασαν το robowolf θεώρησαν αυτό το γεγονός μικρής σημασίας μπροστά στα οφέλη της δημιουργίας τους. Μένει να δούμε αν η πορεία του θα είναι όσο επιτυχής ήταν και η αρχή του!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης