Ρωσία: Το Βρετανικό Συμβούλιο διέκοψε τη λειτουργία του

Ρωσία: Το Βρετανικό Συμβούλιο διέκοψε τη λειτουργία του

Η διακοπή της λειτουργίας του γίνεται μετά τα αντίμετρα της Ρωσίας στις κυρώσεις που επέβαλλε η βρετανική πλευρά – Ακυρώνονται οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις 

Στην ακύρωση όλων των προγραμματισμένων εκδηλώσεων αλλά και στη διακοπή της λειτουργίας του προχώρησε το Βρετανικό Συμβούλιο της Ρωσίας, σε ανακοίνωσή του που ανήρτησε στην ιστοσελίδα του. 

Η διακοπή της λειτουργίας του οφείλεται στο αίτημα του υπουργείου Εξωτερικών, στο πλαίσιο της έντονης διαμάχης Βρετανίας – Ρωσίας, μετά τη δηλητηρίαση του πρώην πράκτορα της Ρωσίας, Σεργκέι Σκριπάλ σε βρετανικό έδαφος. 

«Λυπούμαστε βαθύτατα γι αυτό και σας ευγνωμονούμε για την κατανόηση σας» αναφέρει στην ανακοίνωση του το Βρετανικό Συμβούλιο, που ξεκίνησε να λειτουργεί στη χώρα το 1959. 

Προ ημερών, το Βρετανικό Συμβούλιο είχε χαρακτηρίζει απογοητευτική την εξέλιξη, λέγοντας ότι «όταν οι πολιτικές ή διπλωματικές σχέσεις γίνονται δύσκολες, οι πολιτισμικές σχέσεις και οι εκπαιδευτικές ευκαιρίες είναι ζωτικής σημασίας για τη συνέχιση του διαλόγου μεταξύ ανθρώπων και θεσμών». 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης