Τουρκία: Πωλήθηκαν η εφημερίδα Hürriyet και το CNN Türk σε φιλοκυβερνητικό όμιλο

Τουρκία: Πωλήθηκαν η εφημερίδα Hürriyet και το CNN Türk σε φιλοκυβερνητικό όμιλο

Ο φιλοκυβερνητικός όμιλος Demirören Media Group αποκτά τη Hürriyet, το CNN Türk την Posta και το Kanal D που ανήκαν στον Όμιλο Doğan

Πωλήθηκε η εφημερίδα Hürriyet, μία από τις λιγοστές αντιπολιτευτικές φωνές στις κινήσεις του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, μαζί με τη Hurriyet, πωλήθηκαν επίσης το CNN Türk, η Posta και το Kanal D που ανήκαν στον Όμιλο Doğan και περιέρχονται στη Demirören Media Group έναντι 1.250.000.000 τουρκικών λιρών.  

Η Demirören Media Group είναι ο μεγαλύτερος δημοσιογραφικός, και φιλοκυβερνητικός όμιλος της Τουρκίας (έχει τις εφημερίδες Milliyet και Vatan).

Ο ιδιοκτήτης της Demirören  Media Group,  Ερντογάν Ντεμίρορεν, είναι στενός φίλος του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, και κατέχει την ενεργειακή εταιρεία Milangaz και το εμπορικό κέντρο Demirören İstiklal στην Κωνσταντινούπολη.

Τον Μάιο του 2011 είχε αγοράσει από τον όμιλο Doğan τις εφημερίδες  Milliyet και Vatan.

H Hürriyet είναι καθημερινή, λαϊκή εφημερίδα της Τουρκίας. Ιδρύθηκε από τον Sedat Simavi την 1η Μαΐου 1948 και είναι μία από τις πλέον δημοφιλείς εφημερίδες στην Τουρκία. H Hürriyet εκδιδόταν από την Doğan Group, στην οποία ανήκουν επίσης η εφημερίδα Radikal,
τα κανάλια Kanal D και CNN Türk και το πρακτορείο Doğan News Agency.

Ποιος είναι ο Ερντογάν Ντεμίρορεν

Ο ιδιοκτήτης της Demirören  Media Group,  Ερντογάν Ντεμίρορεν, είναι στενός φίλος του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, και κατέχει την ενεργειακή εταιρεία Milangaz και το εμπορικό κέντρο Demirören İstiklal στην Κωνσταντινούπολη.Γεννήθηκε στις 28 Αυγούστου του 1938, είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Ο γιος του, Γιλντιρίμ Ντεμιρόρεν, υπήρξε πρόεδρος της Μπεσίκτας και πλέον είναι πρόεδρος της τουρκικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Οι εταιρείες του ομίλου Demirören εκτείνονται σε βασικούς τομείς, όπως ενέργεια, τουρισμός, βιομηχανία, μέσα ενημέρωσης, εκπαίδευση, λιμάνια και εμπόριο.

Ενέργεια
Milangaz
Oto Milangaz
Moil

Βιομηχανία
Demirören Ağır Metal
Parsat Piston
MS Motor Servis
D-Mermer

Τουρισμός
Kemer Country
Kemer Country Club
Kemer Country Hotel
Konut Projesi Yatırımları
Lidya Flats
Seyhan Park Evleri

Εμπορικά Κέντρα
Demirören İstiklal

Λιμάνια
Zeyport
Dolfen İskelesi

Κατασκευαστική
Lidya Yapı

Μέσα ενημέρωσης
Εφημερίδα Milliyet
Εφημερίδα Vatan
Milliyet.com.tr
Gazetevatan.com
Milliyet İnternet TV
Skorer.com
Uzmanpara
PembeNar

Ηλεκτρονικό Εμπόριο

Milliyetemlak.com

Εκπαίδευση
Ata Eğitim Kurumları

ΣΧΟΛΙΑ (1)

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ==ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ===ΚΟΝΤΡΑ ΝΕΑ====ΤΟ ΠΑΡΟΝ ====Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ===ΤΟ ΕΘΝΟΣ===Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ --LIVE====H ΓΝΩΣΤΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ---Η ΑΥΓΗ===ΤΟ ΧΩΝΙ====Η ΕΣΤΙΑ---ΜΕ ΚΑΜΟΥΦΛΑΖ===Η ΕΣΠΡΕΣΟ====ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ===ΜΕ NEW-BOMBA===ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΟΑΚΑ===ΤΟ SITE NEW---BOMBA ---XAIΔΕΥΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ====Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΩΝ ΕΧΕΙ ΣΤΡΑΦΕΙ ΣΤΟ--- ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ---ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

donald

«Μαζί με την πρωθυπουργό (της Βρετανίας) Τερέζα Μέι προετοιμάσαμε μια πολύ καλή και ασφαλή συμφωνία και για τις δύο πλευρές. Αποδείχθηκε ότι οι Βρετανοί την απέρριψαν, χωρίς να προσφέρουν τίποτα σε αντάλλαγμα»