Κινέζος μεταμορφώθκε σε «Hulk»... μετά από χρόνια κατανάλωση «σάκε»

Κινέζος μεταμορφώθκε σε «Hulk»... μετά από χρόνια κατανάλωση «σάκε»

Ο 68χρονος Ταν διαγνώστηκε με την νόσο του Madelung, γνωστή επίσης ως συμμετρική λιπωμάτωση, η οποία χαρακτηρίζεται από την αύξηση λιπωμάτων, κυρίως γύρω από τον λαιμο και τους ώμους

Ένας συνταξιούχος Κινέζος που ισχυρίζεται ότι έπινε ένα λίτρο αλκοόλ κάθε μέρα επί τρεις δεκαετίες, σήμερα διαγνώστηκε με μία σπάνια πάθηση, που τον κάνει να μοιάζει με τον Hulk. 

Ο κ.Ταν άρχισε να πίνει στην ηλικία των 13 ετών και μέχρι να κλείσει τα 40 του «κατέβαζε» τουλάχιστον ένα λίτρο σάκε -που περιέχει έως και 20% αλκοόλ- σαν νερό. 

Σήμερα, ο 68χρονος Ταν διαγνώστηκε με την νόσο του Madelung, γνωστή επίσης ως συμμετρική λιπωμάτωση, η οποία χαρακτηρίζεται από την αύξηση λιπωμάτων, κυρίως γύρω από τον λαιμο και τους ώμους. 

Ο κ.Ταν, ο λαιμός του οποίου είναι πολύ παχύτερος από την μέση ενός κοινού ανθρώπου, είπε ότι η πρώτη φορά που παρατήρησε μικρά λιπώματα στο σώμα του ήταν το 1997. Από τότε μέχρι και το 2011 ο λαιμός του διαμορφώθηκε στην κατάσταση που είναι σήμερα. 

Έχει επισκεφθεί ουκ ολίγους γιατρούς για την κατάστασή του, ωστόσο του είχαν πει να μην ανησυχεί μέχρι αυτό να αρχίζει να επηρεάζει την αναπνοή του, κάτι που συνέβη τελικά στα τέλη του 2017.

Τα καλοήθη λιπώματα άρχισαν να περιορίζουν τους αεραγωγούς του, προκαλώντας του παράλληλα πόνους. Ο γιατρός του σχεδιάζει να τον υποβάλει σε χειρουργική επέμβαση μείωσης των λιπομάτων, πιθανότατα λιποαναρρόφηση. 

Υπάρχουν μόνο 400 τέτοιες περιπτώσεις παγκοσμίως, δήλωσε ο δρ. Xiao, πρσθέτοντας ότι οι 200 από αυτές έχουν καταγραφεί στην Κίνα. 

Ο κ.Ταν έχει συγκριθεί αρκετές φορές με τον ήρωα της Marvel «Hulk» εξαιτίας των υπερτροφικών λιπωμάτων στο λαιό και τους ώμους, που πολλοί νομίζουν -λανθασμένα- ότι είναι μύες.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

click

Ο Ποντίφηκας, που είχε ομολογήσει κάποτε ότι δεν σκαμπάζει τίποτε από την σύγχρονη τεχνολογία, παρουσίασε την τελευταία ψηφιακή πλατφόρμα του Βατικανού, το «Παγκόσμιο Δίκτυο Προσευχής με τον Πάπα» στη διάρκεια του καθιερωμένου κυριακάτικου κηρύγματός του προς τους δεκάδες χιλιάδες συγκεντρωμένους στην πλατεία του Αγίου Πέτρου