Βρετανία: Πρόστιμο 100 λίρες στους ζητιάνους επιβάλλει η πόλη Πουλ

Βρετανία: Πρόστιμο 100 λίρες στους ζητιάνους επιβάλλει η πόλη Πουλ

Το μέτρο θα αρχίσει να εφαρμόζεται στις 16 Απριλίου – Ο δήμος πήρε την απόφαση για να αντιμετωπίσει «αντικοινωνικές και ενοχλητικές αναφορές» - Πρόστιμο και σε όσους κοιμούνται σε πάρκινγκ και έξω από πόρτες

Πρόστιμο 100 λιρών θα επιβάλλεται στους ζητιάνους της βρετανικής πόλης Πουλ, που βρίσκεται στη νότια Αγγλία, στην κομητεία του Ντορσέτ. 

Το πρόστιμο, που θα καλούνται επίσης να πληρώσουν και όσοι εντοπίζονται να κοιμούνται σε χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων και έξω από πόρτες, θα επιβάλλεται με απόφαση δημοτικού συμβουλίου. 

Στόχος της αμφιλεγόμενης απόφασης είναι η πρόληψη και η αντιμετώπιση αντικοινωνικών συμπεριφορών, εγκλημάτων και αταξίας. 

Οι νέες ρυθμίσεις θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται στις 16 Απριλίου, με αρχή το κέντρο της πόλης. 

Ψηφίσματα, διαμαρτυρίες και επικρίσεις

Την ίδια ώρα, περίπου 4.000 άνθρωποι στη Βρετανία έχουν υπογράψει ψήφισμα με το οποίο διαμαρτύρονται για το μέτρο, που έχει επικριθεί από τους κατοίκους της περιοχής και τον αρχιεπίσκοπο του Σέρμπορν. 

Παρέμβαση πραγματοποίησε και ο βουλευτής των Εργατικών, Ντέιβιντ Λέιμι, που χαρακτήρισε το μέτρο «σκληρό και χωρίς νόημα». 

«Να επιβάλεις πρόστιμο σε ανθρώπους άστεγους που κοιμούνται στο δρόμο είναι ένα από τα πιο σκληρά και χωρίς νόημα μέτρα που έχω δει. Γιατί να ποινικοποιούνται οι άνθρωποι που είναι φτωχοί και ευάλωτοι; Χρειάζεται να εστιάσουμε στη στήριξη και στο να προσφέρουμε υπηρεσίες στέγασης που χρειάζονται οι άστεγοι», έγραψε στο twitter. Από την άλλη πλευρά, δημοτική σύμβουλος υποστήριξε ότι θέλει το Πουλ να είναι ασφαλές και μέρος ευχάριστο για όποιον ζει, εργάζεται ή το επισκέπτεται, ενώ επικαλέστηκε την αύξηση αντικοινωνικών συμπεριφορών στο κέντρο της πόλης και στα παραθαλάσσια σημεία. Ως εκ τούτου, υποστήριξε, τέτοια μέτρα είναι εργαλεία για να αντιμετωπιστούν τέτοιες συμπεριφορές. Παράλληλα, υποστήριξε, ο δήμος έχει προγράμματα και υπηρεσίες για τη στήριξη των κατοίκων που είναι πιο ευάλωτοι. 

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Vasileios

Ουκ αν λάβεις...

BIO

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΡΟΥΜΑΝΟΓΥΦΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΖΗΤΙΑΝΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΑΔΑΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ !!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης