Ροτ (Γερμανία): Η κοινή ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου εξακολουθεί να μοιάζει με αγώνα δρόμου αθλιότητας

Ροτ (Γερμανία): Η κοινή ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου εξακολουθεί να μοιάζει με αγώνα δρόμου αθλιότητας

Μείζον πρόβλημα είναι η κατανομή προσφύγων στις διάφορες χώρες της ΕΕ σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής και ηγετικό στέλεχος των Πρασίνων, Κλόντια Ροτ 

Η κατανομή των προσφύγων στις διάφορες χώρες της ΕΕ εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα και να επιβαρύνει περισσότερο χώρες, όπως την Ιταλία και την Ελλάδα συγκριτικά με άλλα κράτη, δήλωσε η αντιπρόεδρος της γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής και ηγετικό στέλεχος των Πρασίνων, Κλόντια Ροτ, μετά από επίσκεψή στην Τυνησία. «Εάν αυτό είναι η Ευρώπη, τότε ακολουθώντας μια τέτοιου είδους πολιτική διακινδυνεύουμε να χάσουμε τις θεμελιώδεις αξίες μας. Αυτό το λέω, έχοντας υπόψη κυρίως χώρες όπως η Ουγγαρία, η Πολωνία και η Τσεχία», πρόσθεσε.

Δύο χρόνια μετά τη συμφωνία για το προσφυγικό μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας, η αντιπρόεδρος της γερμανικής Βουλής άσκησε έντονη κριτική στην πολιτική μετανάστευσης της ΕΕ. «Δυστυχώς η κοινή ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου εξακολουθεί να μοιάζει με αγώνα δρόμου αθλιότητας και ανευθυνότητας», δήλωσε η πολιτικός των Πρασίνων στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, DPA.
 
«Εκείνο που απομένει μόνο είναι να χτιστεί ένα τείχος γύρω από την ΕΕ και οι αυταρχικές κυβερνήσεις, όπως αυτές στην Τουρκία και στην Αίγυπτο, ή ακόμη και η ακτοφυλακή της Λιβύης να επιτρέπεται να διώχνουν τους πρόσφυγες».

Τον Μάρτιο του 2016 η ΕΕ συνήψε μια συμφωνία για το προσφυγικό με την Τουρκία. Σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex), το προηγούμενο έτος ήρθαν στην ΕΕ περίπου 1,8 εκατ. μετανάστες. Έκτοτε, οι αριθμοί μειώθηκαν σημαντικά. Πέρσι, ήρθαν μόλις 205.000 άνθρωποι, ακολουθώντας διαφορετικές προσφυγικές διαδρομές.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

ρουλέτας

πρωτα έπεσε η Ελλάδα όμως ολες οι Ευρωπαικες χωρες θα γίνουν μιγαδικες. προσέξτε της μείωσης συνταξεων στην Γαλλία. δεν υπάρχουν λεφτά για τους γηγενείς μόνο επιδόματα για τους αποικους.

Κυπρος

Τουλάχιστον μια φορα τον μήνα θα βρούμε την κυρατσα στην βόρεια κατεχόμενη Κύπρο

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

191021135221_Russian-gymkhana-tsiro-1000

Αυτό δεν είναι απλώς ένα ακόμη video με αυτοκίνητα που οδηγούνται στο όριο. Θέλει να προβάλλει παλιά ρώσικα αυτοκίνητα που ξαφνικά απέκτησαν ψυχή.

syria_ar

Στις 10 το βράδυ λήγει η εκεχειρία - Ερώτημα αν ο Πούτιν θα ζητήσει ανταλλάγματα για να πείσει τους Κούρδους να φύγουν από την βορειοανατολική Συρία - Ανησυχία από τις δηλώσεις Πομπέο για τις προθέσεις Τραμπ

2
brexit_ar

Θα ζητήσει την δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου για τη Συμφωνία Αποχώρησης που κατέθεσε τη Δευτέρα αλλά και το «πράσινο φως» για να ολοκληρωθεί η συζήτηση και ψήφισή του σε 72 ώρες

2