Ροτ (Γερμανία): Η κοινή ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου εξακολουθεί να μοιάζει με αγώνα δρόμου αθλιότητας

Ροτ (Γερμανία): Η κοινή ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου εξακολουθεί να μοιάζει με αγώνα δρόμου αθλιότητας

Μείζον πρόβλημα είναι η κατανομή προσφύγων στις διάφορες χώρες της ΕΕ σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής και ηγετικό στέλεχος των Πρασίνων, Κλόντια Ροτ 

Ροτ (Γερμανία): Η κοινή ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου εξακολουθεί να μοιάζει με αγώνα δρόμου αθλιότητας
Η κατανομή των προσφύγων στις διάφορες χώρες της ΕΕ εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα και να επιβαρύνει περισσότερο χώρες, όπως την Ιταλία και την Ελλάδα συγκριτικά με άλλα κράτη, δήλωσε η αντιπρόεδρος της γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής και ηγετικό στέλεχος των Πρασίνων, Κλόντια Ροτ, μετά από επίσκεψή στην Τυνησία. «Εάν αυτό είναι η Ευρώπη, τότε ακολουθώντας μια τέτοιου είδους πολιτική διακινδυνεύουμε να χάσουμε τις θεμελιώδεις αξίες μας. Αυτό το λέω, έχοντας υπόψη κυρίως χώρες όπως η Ουγγαρία, η Πολωνία και η Τσεχία», πρόσθεσε.

Δύο χρόνια μετά τη συμφωνία για το προσφυγικό μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας, η αντιπρόεδρος της γερμανικής Βουλής άσκησε έντονη κριτική στην πολιτική μετανάστευσης της ΕΕ. «Δυστυχώς η κοινή ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου εξακολουθεί να μοιάζει με αγώνα δρόμου αθλιότητας και ανευθυνότητας», δήλωσε η πολιτικός των Πρασίνων στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, DPA.
 
«Εκείνο που απομένει μόνο είναι να χτιστεί ένα τείχος γύρω από την ΕΕ και οι αυταρχικές κυβερνήσεις, όπως αυτές στην Τουρκία και στην Αίγυπτο, ή ακόμη και η ακτοφυλακή της Λιβύης να επιτρέπεται να διώχνουν τους πρόσφυγες».

Κλείσιμο
Τον Μάρτιο του 2016 η ΕΕ συνήψε μια συμφωνία για το προσφυγικό με την Τουρκία. Σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex), το προηγούμενο έτος ήρθαν στην ΕΕ περίπου 1,8 εκατ. μετανάστες. Έκτοτε, οι αριθμοί μειώθηκαν σημαντικά. Πέρσι, ήρθαν μόλις 205.000 άνθρωποι, ακολουθώντας διαφορετικές προσφυγικές διαδρομές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης