Υπουργός Πετρελαίου του Ιράν: Δεν θα αλλάξει η συμφωνία μείωσης παραγωγής πετρελαίου

Υπουργός Πετρελαίου του Ιράν: Δεν θα αλλάξει η συμφωνία μείωσης παραγωγής πετρελαίου

«Οι Ρώσοι μπορούν να αποχωρήσουν από τη συμφωνία καθώς δεν έχουν αναλάβει καμία δέσμευση απέναντι στον ΟΠΕΚ να παραμείνουν σε αυτή έως τα τέλη του 2018. Ο ΟΠΕΚ μπορεί επίσης να αλλάξει την απόφασή του αλλά αμφιβάλλω ότι θα το κάνει», δήλωσε ο Ζανγκανέχ 

Ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν Μπιτζάν Ζανγκανέχ δήλωσε ότι ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) δεν αναμένεται να αλλάξει πριν το τέλος του έτους τη συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής, όπως μετέδωσε σήμερα το αγγλόφωνο τηλεοπτικό κανάλι του Ιράν Press TV.

«Οι Ρώσοι μπορούν να αποχωρήσουν από τη συμφωνία καθώς δεν έχουν αναλάβει καμία δέσμευση απέναντι στον ΟΠΕΚ να παραμείνουν σε αυτή έως τα τέλη του 2018. Ο ΟΠΕΚ μπορεί επίσης να αλλάξει την απόφασή του αλλά αμφιβάλλω ότι θα το κάνει», δήλωσε ο Ζανγκανέχ σύμφωνα με το Press TV.

Τα μέλη του ΟΠΕΚ και χώρες εκτός Οργανισμού, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, έχουν μειώσει την παραγωγή τους από τον Ιανουάριο του 2017 στο πλαίσιο συμφωνίας με στόχο να στηριχθούν οι τιμές και να περιοριστεί η υπερβάλλουσα προσφορά αργού. Η συμφωνία, ως έχει, ισχύει έως το τέλος του 2018. Στο πλαίσιο αυτής, το Ιράν μπορεί να αντλεί έως 3,8 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Ο Ζανγκανέχ δήλωσε στη Wall Street Journal ότι ο ΟΠΕΚ, όταν συνεδριάσει τον Ιούνιο, θα μπορούσε να συναινέσει στο να ξεκινήσουν να χαλαρώνουν οι ισχύοντες περιορισμοί το 2019.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20835511

Η Ουάσινγκτον επέβαλαν νέες κυρώσεις κατά της κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας της Βενεζουέλας και των θυγατρικών της – Αιτία των κυρώσεων ήταν η σύλληψη ενός συμβούλου του Χουάν Γκουαϊδό