Φωτογραφίες: Εμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν στο μαυσωλείο του Ταζ Μαχάλ

Φωτογραφίες: Εμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν στο μαυσωλείο του Ταζ Μαχάλ

Μια τρυφερή φωτογραφία του ζευγαριού μπροστά στο μνημείο, που πολλοί έχουν χαρακτηρίσει ως το όγδοο θαύμα του κόσμου, ανέβασε στα social media ο Τριστάν Μπρομέ, επικεφαλής του γραφείου της Μπριζίτ Μακρόν

Φωτογραφίες: Εμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν στο μαυσωλείο του Ταζ Μαχάλ
«Το τερπνόν μετά του ωφελίμου» συνδύασε στο επίσημο ταξίδι του στην Ινδία το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας. Από την Παρασκευή ο Εμανουέλ και η Μπριζίτ Μακρόν πραγματοποιούν επίσημη επίσκεψη στη χώρα της νότιας Ασίας με στόχο την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ του Παρισιού και του Νέου Δελχί. Αυτό όμως δεν εμπόδισε το ζεύγος Μακρόν να πραγματοποιήσει μια ρομαντική επίσκεψη στο περίφημο μαυσωλείο του Ταζ Μαχάλ, το οποίο βρίσκεται κοντά στην πόλη Άγκρα της βόρειας Ινδίας, στις όχθες του ποταμού Γιαμούνα και απέχει 170 χιλιόμετρα από το Νέο Δελχί.

Κομψή με μπεζ κοστούμι, λευκό πουκάμισο και μπεζ γόβες, η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας ήταν φανερά ευδιάθετη στο πλευρό του συζύγου της και το ζευγάρι περπάτησε χέρι χέρι στον χώρο του μνημείου ενώ ο Τριστάν Μπρομέ, επικεφαλής του γραφείου της Μπριζίτ Μακρόν, ανέβασε στα social media μια τρυφερή φωτογραφία του Εμανουέλ και της Μπριζίτ με φόντο το Ταζ Μαχάλ.



Η Μπριζίτ Μακρόν δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV: 
Κλείσιμο
«Είμαστε απόλυτα εντυπωσιασμένοι.Υπάρχει κάτι πολύ ισχυρό. Είναι η πρώτη φορά για μένα (που έρχομαι εδώ). Αυτό με εμπνέει. Είναι η απόλυτη ενσάρκωση της ομορφιάς και της τελειότητας». Στο ίδιο μήκος κύματος με την σύζυγό του και ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε: «Πρόκειται για ένα απόλυτα θαυμάσιο μέρος, ένας τόπος που βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας τέχνης και της ισλαμικής τέχνης, αφού πρόκειται για ένα μέρος που αποτελεί την πεμπτουσία της τέχνης των Μογγόλων. Η δύναμη της Ινδίας διατηρείται και θα διατηρείται μέσω της ικανότητάς της να παντρεύει τις θρησκείες και τους πολιτισμούς της».

Το μαυσωλείο του Ταζ Μαχάλ, το οποίο πολλοί θεωρούν ως το όγδοο θαύμα του κόσμου, κατασκευάστηκε από τον Μογγόλο αυτοκράτορα Σαχ (σάχη) Γιαχάν Α', τον 17ο αιώνα, στη μνήμη της συζύγου του Αριουμάντ Μπάνο Μπέγκουμ, την οποία υπεραγαπούσε και την αποκαλούσε Μουμτάζ Μαχάλ (Κορόνα του Παλατιού). Η σύζυγος του αυτοκράτορα τον ακολουθούσε στις εκστρατείες του, αλλά τον Ιούνιο του 1631, στη διάρκεια μιας εκστρατείας στο Μπουρχανπούρ της κεντρικής Ινδίας, η βασίλισσα έφυγε από την ζωή αφού έφερε στον κόσμο το 14ο παιδί του ζευγαριού.



Μια ακόμα ρομαντική φωτογραφία του Εμανουέλ και της Μπριζίτ Μακρόν από την επίσκεψη στο Ταζ Μαχάλ ανέβασε στο Twitter ο δημοσιογράφος του γαλλικού περιοδικού Paris Match, Μπρουνό Ζεντί. Στη φωτογραφία το ζευγάρι ατενίζει τον ποταμό Γιαμούνα και ο Ζεντί έγραψε πως «ο Εμανουέλ και η Μπριζίτ Μακρόν προτιμούν να κοιτάζουν τον ποταμό που διασχίζει το Ταζ Μαχάλ, παρά να καθίσουν στο παγκάκι που είχε καθίσει και η πριγκίπισσα Νταϊάνα για μια αναμνηστική φωτογραφία».

Πάντως, η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας δεν περιορίστηκε σε ρομαντικές βόλτες στην Ινδία. Το Σάββατο η Μπριζίτ Μακρόν επισκέφθηκε στο Νέο Δελχί το ορφανοτροφείο «Μητέρα Τερέζα» που φιλοξενεί παιδιά με ειδικές ανάγκες και για αρκετή ώρα έμεινε μαζί με τα παιδιά και το προσωπικό του ιδρύματος.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης