Συρία: Πάνω από 900 άμαχοι σκοτώθηκαν στην Ανατολική Γούτα τις τελευταίες εβδομάδες

Συρία: Πάνω από 900 άμαχοι σκοτώθηκαν στην Ανατολική Γούτα τις τελευταίες εβδομάδες

Ανάμεσά τους και 188 παιδιά που σκοτώθηκαν κατά την επιχείριση του συριακού καθεστώτος στο προπύργιο ανταρτών – Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα άνοιξε δεύτερος διάδρομος για την απομάκρυνση των αμάχων

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των αμάχων που έχασαν τη ζωή τους στην Ανατολική Γούτα, από τις 18 Φεβρουαρίου, οπότε και το συριακό καθεστώς ξεκίνησε την επιχείριση στο προπύργιο των ανταρτών. 

Σύμφωνα με το Συριακό  Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πάνω από 905 άμαχοι, εκ των οποίων 188 παιδιά, έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες τρεις εβδομα΄δες. 

Σε αεροπορικό βομβαρδισμό που έγινε στην κοινότητα Ζαμάλκα σκοτώθηκαν 7 άτομα σήμερα. 

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, άνοιξε και δεύτερος διάδρομος για την απομάκρυνση των αμάχων από τον πολιορκημένο θύλακα. Ο δρόμος Τζισρίν-Μιέχα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους πολίτες οι οποίοι «πολιορκούνται από τρομοκρατικές οργανώσεις στην Ανατολική Γούτα» οδηγεί στα νότια του θύλακα.

Ο συριακός στρατός πλησιάζει σήμερα τον βασικό στόχο του, να κόψει στα δύο τον θύλακα για να απομονώσει την πόλη Ντούμα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

bartho

Ο Προκαθημενος της Ορθοδοξίας αναφέρθηκε και στο θέμα της Εκκλησίας της Ουκρανίας τονίζοντας ότι είναι η σειρά της να λάβει την Αυτοκεφαλία γιατί το δικαιούται

fish

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, στο έγγραφο με ημερομηνία 3 Σεπτεμβρίου 2018, το οποίο απευθύνεται προς τις αντίστοιχες διευθύνσεις Αγροτικής Πολιτικής των νομαρχιών της Αδριανούπολης, Δαρδανελίων, Μπαλίκεσίρ, Αϊδινίου, Μούγλας και Σμύρνης ορίζεται συγκεκριμένα:

hasan_rohani_1

Η χθεσινή επίθεση ήταν μία από τις χειρότερες που έχουν διαπραχθεί εναντίον των Φρουρών της Επανάστασης, του επίλεκτου σώματος του ιρανικού στρατού, και αναμένεται να οξύνει την ένταση μεταξύ του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας