Συρία: Πάνω από 900 άμαχοι σκοτώθηκαν στην Ανατολική Γούτα τις τελευταίες εβδομάδες

Συρία: Πάνω από 900 άμαχοι σκοτώθηκαν στην Ανατολική Γούτα τις τελευταίες εβδομάδες

Ανάμεσά τους και 188 παιδιά που σκοτώθηκαν κατά την επιχείριση του συριακού καθεστώτος στο προπύργιο ανταρτών – Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα άνοιξε δεύτερος διάδρομος για την απομάκρυνση των αμάχων

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των αμάχων που έχασαν τη ζωή τους στην Ανατολική Γούτα, από τις 18 Φεβρουαρίου, οπότε και το συριακό καθεστώς ξεκίνησε την επιχείριση στο προπύργιο των ανταρτών. 

Σύμφωνα με το Συριακό  Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πάνω από 905 άμαχοι, εκ των οποίων 188 παιδιά, έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες τρεις εβδομα΄δες. 

Σε αεροπορικό βομβαρδισμό που έγινε στην κοινότητα Ζαμάλκα σκοτώθηκαν 7 άτομα σήμερα. 

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, άνοιξε και δεύτερος διάδρομος για την απομάκρυνση των αμάχων από τον πολιορκημένο θύλακα. Ο δρόμος Τζισρίν-Μιέχα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους πολίτες οι οποίοι «πολιορκούνται από τρομοκρατικές οργανώσεις στην Ανατολική Γούτα» οδηγεί στα νότια του θύλακα.

Ο συριακός στρατός πλησιάζει σήμερα τον βασικό στόχο του, να κόψει στα δύο τον θύλακα για να απομονώσει την πόλη Ντούμα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mei

Χθες, Παρασκευή βράδυ, η βρετανίδα πρωθυπουργός αναμενόταν να συναντηθεί επίσης με την Αρλίν Φόστερ, ηγέτιδα του μικρού, βορειοϊρλανδικού κόμματος DUP που στηρίζει την κυβέρνηση στο κοινοβούλιο, αλλά όχι το σχέδιο Brexit της Μέι, γράφει το δημοσίευμα